Ha szex, akkor Ukrajna

Vágólapra másolva!
A szexturizmus kedvelt célpontjává kezd válni Ukrajna, ahol a megváltozott árviszonyok miatt tavaszra várják a testi örömökre vágyó külföldi férfiak nagy hullámát.
Vágólapra másolva!

A szexturisták első áradata az Európai Uniós országokból a vízumkényszer megszűnte után indult meg Ukrajnába. A következő jelentős hullámot idén tavaszra várják, mivel olcsóbbak lettek a repülőjáratok és az ukrán nemzeti valuta jelentős leértékelődése következtében a lányok is jóval kevesebbe kerülnek euróban és dollárban számítva - írta kedden a kijevi Szegodnya című napilap online kiadása.

Az újság által megszólaltatott Wim keresztnevű holland szexturista, aki az internetről szerzett információk alapján a barátjával együtt érkezett egy kellemes hét eltöltésére Ukrajnába, elmondta, hogy a szép ukrán lányok 50-60 euróba kerülnek szemben a 80 eurót taksáló holland társnőikkel. Mint megjegyezte, sok ismerőse keresi fel Ukrajnát, ráadásul ők nem is prostituáltakkal veszik fel a kapcsolatot, hanem spontán módon ismerkedve beszélik meg a lányokkal a találkát, ami legtöbbször azonnal össze is jön.

Azt, hogy újabban több külföldi ügyfél tűnik fel Ukrajnában a hideg évszak ellenére, a prostituáltak is megerősítették a lapnak. Egy Lina nevű nő szerint külföldi kliensből jelenleg is van elegendő, de az igazán nagy forgalom - tette hozzá - tavasszal várható.

Női jogvédő szervezetek arra figyelmeztetnek - áll a cikkben -, hogy a válság nyomán Ukrajnát az eddiginél is jobban elárasztják a szexturisták. Anna Hucol, a Femen elnevezésű nőmozgalom vezetője úgy véli, hogy már áprilisban tömegessé válik az országba irányuló szexturizmus. A külföldi férfiak zömmel Kijevet, Odesszát és a Krímet keresik fel szervezetten: rendszerint 50-60 fős csoportokban érkeznek repülőgéppel, s a szállodában történő elhelyezésüket követően a szextúra szervezői helybe viszik nekik a lányokat - mondta a jogvédő, aki szerint ez egy jól szervezett üzletág, bár vannak egyénileg utazó szexturisták is.

Ukrajnában sok eszkortügynökség is kínálja lányok teljes körű szolgáltatásait, a tarifa ezer amerikai dollárnál kezdődik 12 órás munkáért - olvasható a kijevi lapban.