Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hazai feltöltődés az ünnepi hétvégén

Vágólapra másolva!
Az őszi levertséget és a hirtelen beköszöntő nagy hideget nem árt kipihenni. Az októberi hosszú hétvégén érdemes elutazni, hogy feltöltődjünk energiával. A szállodák ajánlatai között találunk mérsékeltet és luxuskategóriásat is, attól függően, hogy hány napra és hány csillagos szállodába utazunk. Pécs igazi kulturális hétvégét kínál, múzeumi belépővel együtt 23 000 forintért tölthetünk el itt három éjszakát. A luxus kedvelői pedig Szilvásváradon járhatják be a helyi nevezetességeket, az ötéjszakás szolgáltatásért 95 ezer forintot kell fizetni, cserébe azonban a medencéből nézhetjük a páratlan panorámát.
Vágólapra másolva!

Siófoki aranyhíd

A Balaton szerelmeseit egész évben vonzza a magyar tenger. A tó egyik legnépszerűbb települése Siófok, innen a főváros kellő távolságra, mégis közel fekszik, az M7-es autópályáról gyorsan elérhető. A négy csillagos Casa Perlában 3 nap 2 éjszakáért 35 900 forintot kérnek. Az élményfürdő használata, a napi programok és az X-Box szoba mellett használhatjuk a fedett medencéket, a pezsgőfürdőt, a szaunákat, és a gőzkabint is. Plusz pénzért pedig számos masszázst kérhetünk, és igénybe kipróbálhatjuk a sóbarlang friss levegőjét.

Forrás: casaperla.hu

Aki nem csak pihenni szeretne a hétvégén, annak Siófok tökéletes választás, hiszen a Balaton környékén számos természeti látnivaló található, ellátogathatunk a Tihanyi-félszigetre, de megnézhetjük a Káli-medence őszi arcát is, a medence északi részén fekvő Fekete-hegyről érdemes rápillantanunk a Balatonra. A Badacsony környékén pedig számos borpince és kulináris lehetőség között szemezgethetünk.

Pihenés a kastélyszállóban

A meghitt, csöndes hétvégre vágyók igazi feltöltődésre számíthatnak Zalacsányon. A Zalai-dombság közepén fekvő kastélyszálló régen egy Batthyány kúria volt, az átalakított épület ma belső termálfürdőjével, szaunájával kényezteti vendégeit, ezen kívül masszázst és szépítő kezeléseket is választhatunk. Akik a pihenés mellett izgalmas időtöltésre vágynak, azokat sétára csábítja a szálloda 6 hektáros, 300 éves ősparkja, de akár kerékpárral is bejárhatjuk a környéket, illetve a bátrak kipróbálhatják a quadozást és a hőlégballonozást is.

Forrás: platanparkhotel.hu

A több száz éves épület a régi idők eleganciáját kínálja, a hosszú hétvégén 4 éjszakáért 44 500 forintot kell fizetnünk fejenként. A kastély Kehidakustánytól 3 kilométerre, Hévíztől is csupán 8 kilométerre fekszik, így autóval gyorsan eljutunk a kedvelt fürdőkhöz. A szállóban minden szerdán és szombaton grillvacsorát tartanak, igény szerint pedig bármikor borkóstolón vehetünk részt.

A Tisza-tó vonzásában

A Tisza-tó nem csak nyáron megfelelő választás, az őszi természetjárás is kiváló lehetőségeket kínál. A Tiszafüreden található Tisza Balneum Thermal Wellnessben két éjszakáért 42 500 forintot kérnek fejenként, de az árban benne van a büféreggeli és a háromfogásos vacsora is, ezen kívül kapunk mellé egy spa utalványt, mellyel korlátlanul használhatjuk a wellness részleget és a fitnesztermet.

Forrás: balneum.hu

A nagycsaládosok és a baráti társaságok számára kifizetődő az ajánlat négy ágyas vízparti apartmanházakba szól, a kétszintes ház két jól felszerelt lakosztályt rejt magában. A szálloda vendégei bejárhatják a környék nevezetességeit, kipróbálhatják a tájjelegű hal- és vadételeket, de ökotúrát is tehetünk a természetvédelmi területen. Szervezett kirándulásokon megismerhetjük Eger, Tokaj és a Hortobágy hangulatát. Érdemes a hosszú hétvégén ellátogatni Gyulára is, ugyanis ekkor tartják a híres kolbászfesztivált.

Pécsi kultúrdiéta

Pécs állandó úti cél, Magyarország egyik legélénkebb kulturális városában megannyi látnivaló és szórakozási lehetőség várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A Mecsek lejtőinek vörös cserepes házai bájos hangulatot teremtenek minden évszakban. Pécs belvárosa többek között impozáns színházával, a mindenki által jól ismert dzsámival és a városban található Zsolnai műremekekkel hívja fel magára a figyelmet. A kultúra szerelmesei biztosan ellátogatnak a Vasarely múzeumba és Csontváry alkotásait is megtekintik, de a szerelmesek lakatjainak kavalkádja is a város egyedi nevezetességei közé tartozik.

Forrás: danubiushotels.hu

A Hotel Palatinus a város sétálóutcájában, a Széchenyi tér közelében található, ahol 3 éjszaka 23 900 forintba kerül egy fő részére. Az árban benne foglaltatik a félpanziós ellátás, a múzeumi napijegy, egy kulturális totó és a szauna használata. A város összhangja után mindenképp tekintsük meg a szállodai bálterem és a hall szecessziós mestermunkáját is. A város 2010-ben Európa Kulturális fővárosa lesz, a múzeumok utcájában barangolva számos kiállítás vár ránk.

Szilvásváradi luxus

Szilvásvárad a Bükk hegység nyugati oldalán fekszik, 25 kilométerre Egertől. Az itt pihenők láthatják a méltán híres lipicai ménest, a Szalajka-völgyet és a Fátyol-vízesés édesvízi mésztufa lépcsőit. A szilvásváradi La Contessa Kastélyhotel 2009 februárjától újra régi pompájában várja a vendégeket, az őszi szünetben 5 éjszakáért 95 ezer forintot kell fizetnünk fejenként. A több hektáros ősparkban fekvő neobarokk kastélyhotel az elegancia és a nyugalom megtestesítője.

Forrás: lacontessa.hu

A valóban fényűző pompát a mai kor igényeinek megfelelőluxus wellness szolgáltatás egészíti ki. A félpanziós ellátás mellé ötórai teázás és két alkalomra szóló gyógymasszázs bérlet és két alkalmas hammam-szeánsz lehetőség jár. A 650 négyzetméteres wellness-részleget két oldala is teljes üvegfal, páratlan panorámát kínálva a környező tájra. Szakképzett gyógymasszázsok és aromaterápiás gyógykezelések kényeztetik a vendégeket, a fehér damasztos étterem pedig házi készítésű fagylalttal, friss pisztránggal és szarvasgombával várja vendégeit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről