Tüntetések miatt lezárták a Taj Mahalt

Vágólapra másolva!
Az indiai rendőrség szerdán bezárta az ország leglátogatottabb turistalátványosságát, az agrai Taj Mahalt, és kijárási tilalmat vezetett be a városban, mivel a környéken tüntető muzulmánok teherautókat gyújtogattak és rátámadtak a rendőrökre. A tüntetések azért robbantak ki, mert előzőleg egy teherautó elütött négy muzulmán lakost - írja az Msnbc Travel.
Vágólapra másolva!

Az eset szerda hajnalban történt, amikor a muzulmán tömegek imájukról tartottak hazafelé. A balesetet követően a dühödt tömeg 11 teherautót gyújtott fel, köztük a balesetet okozót is.

A tüntetések miatt a rendőrség kijárási tilalmat rendelt el Agra hat körzetében, s teljesen lezárta a forgalom előtt a Taj Mahal közvetlen környékét is. Az idkolákat és kollégiumokat is lezárták, hogy elejét vegyék a diákok és a tüntetők egyesülésének.

Az indiai híradások szerint a hatóság fokozatosan átvette az irányítást az események felett és a rendőrök uralják a helyzetet.

A Taj Mahal lezárása érzékenyen érinti az indiai turizmust is, hiszen az egykori mogul uralkodó, Sah Dzsahán feleségének tiszteletére épült monumentális sírhelyet naponta mintegy 20 ezer turista keresi fel.