A magyarok nem félnek a spanyol erdőtüzektől

Vágólapra másolva!
Nem mondtak le utat magyar nyaralók a Gran Canaria szigetén péntek óta tartó erdőtüzek miatt; az MTI által kedden megkérdezett utazási szakemberek elmondása alapján a szállodák messze vannak a tűztől.  
Vágólapra másolva!

Békefi Veronika, a Neckermann Utazási Iroda ügyvezető igazgatója elmondta: a szállodáktól nagyon messze van a tűz, még átköltöztetésre sem volt szükség. Hozzátette: eddig senki nem mondott le utat a tűz miatt. A Neckermann hetente mintegy 100 főt utaztat a Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport üdülő övezetébe. Összesen hetente pár százan választják úti célként.

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) elnöke is hasonlókról számolt be. Szavai szerint többen érdeklődtek a kinti viszonyok iránt, de lemondásról nem tud. A szövetség elnöke is elmondta, hogy "a tűz szerencsére nagyon messze van a szállodáktól".

Molnár Gabriella hozzátette: a magyar turisták körében nyáron sokkal kedveltebb úti cél Görögország, Törökország, Horvátország és Tunézia. A magyarok inkább télen utaznak a Kanári-szigetekre.