Kilátó nyílt a soproni Sörházdombon

Vágólapra másolva!
Kilátót avattak a soproni Sörházdombon. A vörösfenyőből ácsolt nyolc emeletnyi faszerkezetet a 300 méter tengerszint fölött magasságú dombtetőn állították fel. A turisták a 20 méter magasban lévő járószintről tekinthetik meg a város panorámáját, ellátva egészen a Fertő-tóig.
Vágólapra másolva!

Az építményt Szabó Péter, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense tervezte és a helyi tanulmányi erdőgazdaság kivitelezte.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter köszöntőjében úgy vélekedett: a kilátó anyaga, a fa érzékelteti legszebben és legjobban a természet és az ember kapcsolatát, együttélését. A honvédelmi tárca vezetője hangsúlyozta: a kilátónak nincs köze a honvédséghez, sokkal inkább a turisztikához, az örömszerzéshez.

Walter Dezső polgármester ünnepi beszédében elmondta: a kilátó 35 millió forintból épült összefogással, a környék lakóinak anyagi támogatásával. Ez a létesítmény is hozzájárul a város élhetőbbé tételéhez - vélekedett Sopron első embere.

Almássy László, a Pro Kultúra Kht. idegenforgalmi igazgatója az az új létesítmény turisztikai jelentőségéről elmondta: a várost körülvevő hegyek nyolcadik kilátója középmagas területen található, közelében szállodák, üdülők sora fogadja a vendégeket.

Ezekről a szálláshelyekről rövid, nem túl megterhelő sétával juthatnak természeti élményhez, különleges látványhoz az oda látogatók.