A Neckermann nem tart a fogyasztóvédőktől

Vágólapra másolva!
A Neckermann Utazás Kft. kész arra, hogy bármely bírósági vagy hatósági eljárás során igazolhassa működése törvényességét - közölte az utazási iroda.
Vágólapra másolva!

Az iroda közleményében arra reagált, hogy a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) hétfőn közleményében arról tájékoztatott: közérdekű keresetet indít az iroda ellen egy általuk pontatlannak tartott hirdetés miatt.

A Neckermann mindenkor törvényesen, a hatályos jogszabályokat és ügyfelei érdekeit messzemenően szem előtt tartva működött, ennél fogva készen állunk arra, hogy bármely bírósági vagy hatósági eljárás során igazolhassuk működésünk törvényességét - áll az utazási iroda közleményében.

A FEOSZ szerint amikor a fogyasztó a szállást, utazást, étkezést, és az ezzel összefüggő szolgáltatásokat egy utazási irodától, utazási csomagban vásárolja meg, már az ajánlatból tudnia kell a teljes végösszeget. A szövetség álláspontja szerint a Neckermann egyik hirdetése ennek nem felelt meg.

A Neckermann hétfőn a sajtóból értesült arról, hogy a FEOSZ keresetet indít ellene, anélkül, hogy ezt megelőzően bármiféle kifogását közölte volna, illetve bármilyen előzetes konzultációt kezdeményezett volna - tájékoztatott az utazási iroda.

A FEOSZ kerestében foglaltakat nem ismerjük, ezért arra jogi szakértőink bevonásával akkor tudunk reagálni, ha azt a bíróság részünkre megküldi - áll az utazási iroda közleményében.