Charterjáratok Japán és Budapest között

Vágólapra másolva!
A Japan Airlines (JAL) öt charter járatot indít Tokió, Nagoya, Oszaka és Budapest között július 28-tól. Az útvonalon a társaság Boeing 747-400-asa közlekedik majd, s az öt járattal összesen több mint 1500 turista érkezik japánból - derül ki a társaság közleményéből.
Vágólapra másolva!

A JAL soha nem repült korábban Budapestre, és ez lesz egyben az első alkalom, hogy egy légitársaság sorozatban több utasszállító Jumbóval érkezik Ferihegyre.

Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy a világ egyik legelőkelőbb légitársasága a Budapest Airport-ot választotta. Külön öröm, hogy a JAL, a Ferihegyi repülőtéren eddig kuriózumnak számító utasszállító jumbóval közlekedik majd - mondta Stewart Wingate, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Bár ezek egyelőre charter járatok, de nagyon jelentős esemény, hogy a JAL megérkezett Ferihegyre. Japán Magyarország egyik fontos gazdasági és idegenforgalmi partnere, és ha a mostani járatok sikeresek lesznek, akkor jó esélyeink vannak arra, hogy a társaság menetrendszerinti kapcsolatokat is létesítsen a két ország között - tette hozzá a vezérigazgató. A JAL, a Malévhez hasonlóan azt tervezi, hogy jövőre csatlakozik a Oneworld légiszövetséghez, amivel a Budapest Airport sikerrel pályázhat a Oneworld közép-kelet-európai központi szerepére

Július 28-án az első járatot víz-diadalívvel köszöntik a Budapest Airport tűzoltói, az utasokat pedig magyar népzene és hagyományos magyar ízek várják a terminálon. Az elmúlt évben, 133 614 japán állampolgár fordult meg Ferihegyen, ez az összesített utasforgalom 1,65 százaléka.

Jelenleg két távol keleti város érhető el átszállás nélkül a budapesti repülőtérről: Pekingbe a Hainan Airlines immár két éve szállítja az utasokat, míg a Malév menetrendszerinti járatot üzemeltet Bangkokba.