Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lengyel városokba repülhetünk 16 ezer forintért

Vágólapra másolva!
A LOT lengyel légitársaság egységes, 16 ezer forintos jegyet vezetett be, amellyel 12 lengyel városába utazhatunk - Varsó érintésével - a magyar fővárosból - jelentette be Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet vezetője szerdán.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben ismét élénkül a magyarok érdeklődése a lengyel turizmus lehetőségei iránt - a PoloniaPress sajtószolgálat közlése szerint. Ezt jelzi, hogy az év első kilenc hónapjában 18,8 százalékkal nőtt a kiutazó turisták száma.

Lengyelországban nemcsak Varsó, a Mazuri-tavak, Krakkó és a tengerpart vonzza a külföldieket: az UNESCO nyolc várost, illetve műemlékegyüttest minősített a világörökség részévé. Emellett a zarándokhelyeket is turisták milliói keresik fel, s tavaly összesen 62 millió külföldi látogatott Lengyelországba.

Számos terület, amely korábban egyáltalán nem számított idegenforgalmi célpontnak, rendkívül sokat fejlődött. Lódz például korábban csak iparáról volt híres, ma már gyönyörű főutcája, sörözői, ipari műemlékei látogatok tízezreit vonzzák. A magyarok is kezdik felfedezni például Swiety Krzyz (Szentkereszt) megyét, amelynek magyar vonatkozása is van, ugyanis Imre herceg ajándékaként került oda egy szent kereszt, amelyet a Kielce város közelében található, híres zarándokhellyé fejlődött kápolnában őriznek. Dél-Lengyelország a legkönnyebben elérhető a magyar turisták számára. Egyedül Krakkót idén idáig 7 millióan keresték fel, közülük 2,3 millió volt külföldi.

A Volán jövő év áprilisától újra indítja buszjáratát Krakkóba, és a budapesti idegenforgalmi képviseleten 2006-ban is minden egyéni turista kaphat ingyenes Lengyelország-kártyát, amelynek a segítségével kedvezményes szálláshelyhez, múzeumi belépőhöz juthat - hangsúlyozta Bakonyi Erika.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről