A magyarok kedvenc hazai úti céljai a cozycozy-tól

Vágólapra másolva!
Utazni jó, s ez az az életérzés, aminek a jelentőségére, az erejére mind többen döbbennek rá. Utazni jó, s ami még ennél is jobb, hogy most már szabad is, azaz korlátok nélkül bejárható a nagyvilág. Ám még mielőtt a glóbusz felfedezésre kerülne, megéri körülnézni idehaza, mert országhatáron belül számtalan csoda, festői táj és felejthetetlen élmény várja a kikapcsolódni vágyókat. Az alábbi cikkben adunk néhány határozottan ellenállhatatlan tippet, hogy hova érdemes nekiindulni!
Vágólapra másolva!
Forrás: Freepik

Mit mutatott 2023, hova mentek szívesen a magyarok?

A belföldi úti célok iránti igény növekedéséhez a pandémia is hozzásegített, mivel a külföldi utak elérhetetlensége miatt az utazni vágyók belföldre kényszerültek. Aztán persze hamar kiderült, hogy ez egyáltalán nem kényszerűség, hanem valódi barangolás, telve élményekkel. A 2023-as statisztikák arról számolnak be, hogy mind a nagyvárosok, mind a vidéki üdülőhelyek a népszerűségi lista élén szerepeltek. Úgyhogy az egyértelmű, hogy lehetőségekből nincsen hiány. Nézzük meg közelebbről, hogy mindez mit jelent akkor, ha az idei, vagyis 2024-es kimozdulások tervezése, szervezése a cél! Hova célszerű kitűzni a gombostűt Magyarország térképén?

1. Budapest

Kis hazánk fővárosa a látogatottsági statisztikák elmondása, meg persze a turizmusban dolgozók vélekedése szerint is az egyik legkedveltebb célpont. Évente több millióan kerekednek fel azért, hogy megismerhessék, megtapasztalhassák azt a miliőt, amit a főváros kínál. A legkeresettebb helyszínek közé tartozik a Parlament, a Budai Vár, a Széchenyi Fürdő, valamint megannyi múzeum és kulturális központ.

2. Miskolc

Az utóbbi esztendőkben egyértelműen az a trend rajzolódik ki Miskolc keresettségével kapcsolatban, hogy az érdeklődés folyamatosan nő, mind vonzóbb turisztikai célponttá alakul, ami többek között a Diósgyőri várnak és a Lillafüredi kisvasútnak is köszönhető. A keleti régió teljesen más világ, tartják sokan, megéri tehát ezt a vidéket is bebarangolni, saját élményeket szerezni.

3. Siófok

A Balaton déli partjának legkiemelkedőbb városát valószínűleg aligha kell bemutatni, mert nincs az a magyar, aki ne ismerné. Eleve a magyar tenger kedveltsége kimagasló, és ez mit sem változott az elmúlt években.

4. Hajdúszoboszló

Magyarország fürdőturizmusának centruma gyógyfürdőjével és méltán híres aquaparkjával csábítja a látogatókat az év egészében.

5. Balatonfüred

Még mindig Balaton, ám már az északi part: Füredet költők, írók, művészek is megénekelték már, például a Tagore sétány milliókat varázsol el, és hozzátesszük, nem csupán nyáron.

6. Eger

Aki szereti a finom borokat, a kulturális, történelmi értékeket és a megelevenedő históriákat, annak Eger maga a Kánaán.

7. Visegrád

A Dunakanyar gyöngyszeme számolatlan természeti kinccsel és a Fellegvár nyújtotta felemelő élményekkel várja mindazokat, akik némi nyugalomra,és rengeteg szépségre vágynak.

8. Zalakaros

Gyógyvíz, élményfürdő, wellness, kikapcsolódás… Ez a legkevesebb, amit a Zalakarosra látogatók a magukénak tudhatnak.

9. Hévíz

Európa legnagyobb természetes vízű tava világszerte ismert, elismert és keresett. A gyógyulni és kikapcsolódni vágyók egyik legkedveltebb célpontja.

10. Gyula

A Gyulai vár és a városi sétaútvonalak együttesen idézik meg a történelmet, belecsepegtetve Gyula izgalmas, pezsgő atmoszféráját és értékes kulturális értékeit.

Miért érdemes felkeresni a Cozycozy szállásösszehasonlító oldalt?

Azért, mert a rugalmas szállásfoglalás bármely desztinációban gyorsan, eredményesen megoldható. Hotelek, nyaralók, valamint egyéb szálláslehetőségek is könnyedén elérhetőek a https://www.cozycozy.com/hu linken. Így akár jó előre gondmentesen leszervezhető a nyaralás, vagy éppen telelés abban a biztos tudatban, hogy nincs más hátra csak az örömteli várakozás.