Ötvenmilliót érő aranyrögöt találtak

négy kilogrammos aranyrög
Ezt a hatalmas aranyrögöt találta meg a kincsvadász
Vágólapra másolva!
Egy több mint négy kilogrammos és becslések szerint 190 ezer amerikai dollárt, vagyis 52 millió forintot érő aranyrögöt talált egy amatőr kincsvadász Ausztráliában.
Vágólapra másolva!

A neve elhallgatását kérő férfi Victoria állam híres aranyháromszögében találta meg a rögöt, azon a 9400 négyzetkilométeres területen, amelyet Castlemaine, Wedderburn és Avoca határol. A férfi egyike annak a tucatnyi kincsvadásznak, aki hétvégenként rendíthetetlenül járja a vidéket.

Ezt a hatalmas aranyrögöt találta meg a kincsvadász Forrás: MTI/EPA/AAP/Minelab/-------------------

Először azt gondolta, hogy csupán egy "öreg lópatkó", de amikor mélyebbre ásott, észrevette, hogy egy jókora aranyrögről van szó.

Az eddig felfedezett legnagyobb aranyrögöt: a 97 kilogrammos Welcome Stranger nevet viselő aranyleletet is ezen a területen találták meg 1869-ben, mindössze három centiméter mélyen a felszín alatt.

A most feldezett 4121 grammos lelet értékét 190 ezer amerikai dollárra, közel 52 millió forintra becsülik.

Ugyanez a kincsvadász egy nappal korábban egy teniszlabda méretű, 255 grammos aranyrögöt is talált, amely körülbelül 11 ezer amerikai dollárt, 3 millió forintot érhet. A két aranyrögnek már készülnek a pontos másai az aukciókra.

A férfi korábban azt ígérete kincsvadász barátainak,osztozik velük a profiton, ha nagyobb aranyleletet talál. Most arról beszélt, a két rög jelenti számára a jutalmat azért, hogy az elmúlt évtizedben kincsvadászattal töltötte a hétvégéit. Kisebb vagyonából vesz egy lakókocsit és ausztrál körutazásra indul.