A szörfös és a bálnák gyönyörű randevúja

déli simabálna, szörf, paddleboard
Vágólapra másolva!
Ilyenkor jövünk rá, mennyire kicsik is vagyunk valójában: egy ausztrál szörfös összefutott két hatalmas bálnával, ahogy a nyílt vízre evezett.
Vágólapra másolva!

Jaimen Hudson amatőr filmes készítette ezt az elképesztő videót Nyugat-Ausztráliában, Esperance partjainál. A felvételeken a paddleboardos/szörfös David Price látható, aki a nyílt óceán felé evezve összetalálkozott két hatalmas bálnával –

valószínűleg élete egyik legkülönlegesebb élménye lehetett.

A videót drón segítségével készítették, Hudsonnak egyáltalán nem idegen az eszköz, hiszen gyönyörű fotókat is szokott vele készíteni. A felvétel egyébként teljesen véletlenül készült el: Hudson hallotta, hogy láttak néhány déli simabálnát (Eubalaena australis) a parthoz közel kószálni, ezért világnak indította a drónját, hogy lencsevégre kapja őket. Price nem tudott a tervről, ő csak nekiindult az óceánnak gyanútlanul. A gyönyörű videóhoz egyébként tökéletes aláfestés John Lennon Imagine című dala.

A világon jelenleg megközelítőleg tízezer déli simabálna él, számuk szerencsére növekedésnek indult most, hogy a bálnavadászatot szigorú szabályozás alá vonták.