Zichy Anikó grófné, aki saját pezsgőmanufaktúrával rendelkezik, megosztja titkait arról, hogyan élvezhetjük a pezsgőt anélkül, hogy másnap reggel fejfájással ébrednénk.
A legfontosabb: Igyunk kétszer annyi vizet, mint pezsgőt!
A grófné hangsúlyozza a hidratáció fontosságát. A pezsgő fogyasztása közben se hanyagoljuk el a vizet, igyunk kétszer annyit - ami nem tartalmaz cukrot-, minden pohár pezsgő után, hogy segítsünk megelőzni a kiszáradást, ami a másnaposság egyik fő okozója.
Igyunk minőségi pezsgőt!
Válasszunk minőségi pezsgőt, melynek alacsonyabb a cukor és a kén tartalma.
Az olcsó, tömegtermelésű pezsgők gyakran több cukrot és adalékanyagot tartalmaznak, amelyek ugyancsak hozzájárulhatnak a kellemetlen másnapossághoz.
Együnk, mielőtt pezsgőzni kezdenénk!
Zichy Anikó fontos alapszabálynak tartja, hogy ne igyunk pezsgőt üres gyomorra. Készítsünk elő könnyű, tápláló falatokat, például sajtot, sonkát, vagy gyümölcsöt, hogy lassítsuk az alkohol felszívódását, és megelőzzük a túlzott italfogyasztás kellemetlen mellékhatásait.
Törekedjünk a mértékletes fogyasztásra
Ne ejtsen rabul a pezsgő mámora, figyeljünk a mértékletességre.
A grófné szerint ehhez a lassú és élvezetes fogyasztás a kulcs, hogy ne terheljük meg szervezetünket hirtelen nagy mennyiségű alkohollal. Igazából, ha nem gyorsan iszunk, akkor biztosan elkerüljük a másnaposságot.
Gondoskodjunk magunkról utólag is
Miután élveztük a pezsgőt, fogyasszunk gyógynövényteát, továbbá együnk olyan ételeket, amelyek segítenek helyreállítani a szervezetünk egyensúlyát, például friss gyümölcsöket és zöldségeket.
Zichy Anikó, a Zichy Anna Brut Nature pezsgő tulajdonosa ajánlásai alapján kiegyensúlyozott és tudatos megközelítéssel élvezhetjük a pezsgőt anélkül, hogy másnapossá válnánk.
Az ajánlásai segíthetnek abban, hogy az ünnepek vagy különleges események emlékei kellemesek és másnaposságmentesek legyenek.