Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb döbbenetes fordulat a Mexikóban talált földönkívüli holttestek ügyében

Az egyik állítólagos földönkívüli
Az egyik állítólagos földönkívüli
Vágólapra másolva!
Nem találtak az orvosok bizonyítékot arra, hogy a múlt héten Mexikóban bemutatott állítólagos földönkívüli maradványok hamisítványok lennének.
Vágólapra másolva!

A mexikói Noor Klinikán dolgozó orvosok több vizsgálatot is elvégeztek a testeken, de nem találtak bizonyítékot a koponyák összeszerelésére vagy manipulálására – írja a New York Post.

A vizsgálatokat az orvosok a Youtube-on közvetítették.

José Zalce Benitez, a mexikói haditengerészet titkárságán működő Egészségtudományi Kutatóintézet igazgatója elmondta, hogy a vizsgálatok bebizonyították, hogy

az állítólagos idegen lények teljes csontvázak, és nem emberi kéz alkotta őket.

A képalkotó vizsgálatok valóban kimutattak tojásszerű képződményeket az egyik lény hasában.

A tudományos közösséget azonban ezek a vizsgálatok sem győzték meg, és mindenképpen mintákat szeretnének kapni a két állítólagos földönkívüliből, hogy egy független kutatócsoport is DNS-elemzést végezzen rajtuk.

A kutatók többsége szerint ha rajtunk kívül létezik is fejlett idegen civilizáció, annak megjelenése aligha lesz emberi.

A nagy port kavaró felfedezés

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, szeptember 13-án két földönkívülinek látszó tetemet mutattak be a mexikói kongresszusban. Az esemény fő szervezője Jaime Maussan újságíró, ufókutató volt, aki eskü alatt vallotta, hogy a mumifikálódott testek nem részei a földi evolúciónak, örökítőanyaguk közel egyharmada pedig ismeretlen eredetű.

A testeket 2017-ben tárták fel a perui Cuscóban, és valóban elég szokatlannak tűnnek: bár testalkatuk hasonlít az emberéhez, fejük megnyúlt, kézfejükön pedig mindössze három ujj található.

Az egyik állítólagos földönkívüli Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Daniel Cardenas

Maussan szerint bár csontjaik könnyűek, mégis erősek, fogaik nem voltak, és kadmiumból, illetve ozmiumból készült implantátumokat is találtak bennük. A testek nem ufóroncsból, hanem egy bányából kerültek elő, és az ufókutató állítása szerint több ezer évesek lehetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről