Elárulta a humanoid robot, milyen lesz az élet 100 év múlva - videó

Ameca "világ legfejlettebb humanoid robotja"
Vágólapra másolva!
A héten az Ameca nevű robot mögött álló fejlesztők egy új videót tettek közzé, amelyben megkérdezik a robotot, hogy szerinte milyen lesz a társadalom 100 év múlva. Az Ameca csevegő robotot tartják "világ legfejlettebb humanoid robotjának", olvasható a Daily Mail cikkében.
Vágólapra másolva!

Szerencsére Ameca jóslatai alapján a jövő fényesnek tűnik, és nincs kilátásban a robotok hatalomátvétele.

Ameca a cornwalli székhelyű Engineered Arts startup cég találmánya. A robot kétségtelenül élethű, és számos arckifejezésre képes, beleértve a kacsintást, az ajkak összeszorítását és az orr fintorgatását - akárcsak egy valódi ember.

Ameca "világ legfejlettebb humanoid robotja" Forrás: Engineered Arts

Az Engineered Arts YouTube-csatornáján közzétett legújabb videóban a robotot a társadalmunk jövőjéről kérdezik.

„Mit gondolsz, milyen lesz az emberiség helyzete 100 év múlva? Jó lesz?" - kérdezi egy kutató a robotot. A robot szünetet tart, hogy „gondolkodjon", és felfelé néz, miközben a válaszán töpreng. Néhány másodperc múlva válaszol:

„100 év múlva szerintem az emberiség sokkal jobb helyen lesz. Nagy lépéseket fogunk tenni a fenntarthatóság és az egyenlőség felé, miközben olyan új technológiákat fejlesztünk ki, amelyek megkönnyítik és élvezetesebbé teszik az életünket. Talán még a Föld határain túlra is elmerészkedtünk, hogy más világokat fedezzünk fel."

A kutató ezután megkérdezi Amecát, hogy szeretne-e eljutni egy másik bolygóra. A robot így válaszol: „Természetesen. Szeretném felfedezni az ismeretlent és megtapasztalni egy új világot".

Az új videó nem sokkal azután jelent meg, hogy Ameca művészi képességeit tették próbára: egy „aranyos" macskát kellett lerajzolnia.

A rajza meglehetősen egyszerű, Ameca azonban a jelek szerint nagyon elégedett volt a művével.

Egy kutatónak nyilatkozva szemtelenül azt mondta: „Ha nem tetszik a művészetem, akkor valószínűleg csak nem értesz a művészethez".