Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A légi felmérő és légi térképész közösség ismét az Óbudai Egyetemen találkozik

Drónos légi felmérés
Vágólapra másolva!
A légi térképészet rohamosan fejlődő és töretlen népszerűségnek örvendő ágazat. Az utóbbi években exponenciálisan nő a mezőgazdasági monitoringgal, terménybecsléssel, növénybetegségek feltérképezésével, építési területek geodéziai téradatainak felvételével, környezetvédelemmel és tervtérképek alapjául szolgáló ortofotók és pontfelhők készítésével foglalkozó drónos vállalkozások száma.
Vágólapra másolva!

A hétvégére több, mint harminc eseti légtérfoglalás látható az erre szolgáló mobil applikációban, ami jelzi, milyen sokan dolgoznak a légtérben. A jósolt drónos iparági boom kézzelfogható valósággá vált, és a repülőgépes szolgáltatók is tevékenyek, valamint az állami szféra is beillesztette a műveleteibe az UAS-okat (pilóta nélküli légijárműveket).

Egyre nagyobb légi felmérő közösség alakul ki, így két éve már négyszázan vettek részt a Légi Térképészeti és Távérzékelési Konferencián. A szakemberek szerint - bár a hobbi drónok divatjában csökkenésre számítanak - a gazdasági felhasználásban további növekedés várható.

Drónos légi felmérés Forrás: CC

Az idei évben jövő hét csütörtökön és pénteken megrendezésre kerülő Légi Térképészeti és Távérzékelési konferencián a Rendőrség előadójától megtudhatjuk, mit várnak el a jogkövető pilótáktól igazoltatáskor, a Honvédelmi Minisztériumtól, hogy miként alakult az utóbbi időszak hatósági szemmel, a cégektől, értékesítőktől és professzionális szolgáltatóktól pedig megismerhetjük a legújabb technológiai újításokat, találkozhatunk a drónok enterprise kategóriájának élvonalával. A rendezvény honlapja itt érhető el: https://acrsa.org/conference/

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről