A világ élvonalába került a hazai egyetem tudományos munkája

PTE
A kutatómunka elsődleges fókusza az ipari tevékenység szerepe a gazdasági növekedésben
Vágólapra másolva!
A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (PTE KTK) sikeresen meghosszabbította a 2020-ban – első vidéki egyetemként – megszerzett, az egyik legelismertebb nemzetközi gazdasági képzéseket minősítő szervezet, az EFMD programakkreditációját – tájékoztatta a PTE szerkesztőségünket. Ahogy hangsúlyozták, most a korábban három évre megkapott minősítés újraakkreditációs eljárásában kellett a karnak helytállnia, amely révén a maximálisan adható 5 évre nyerte el a minősítést 2023 februárjában.
Vágólapra másolva!

Ahogy arra az egyetem közleményében rámutatott, a kar először 2020-ban szerezte meg a European Foundation for Management Development (EFMD) programakkreditációját. Az elismerést az angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment (Business Administration and Management) szakja érdemelte ki.

– tájékoztatott a PTE. – Emellett a korábbi eljárás során meghatározott fejlődési pontok mindegyikében komoly előrelépést tett, sőt, több helyen túl is teljesítette azokat.

Hozzátették: az újraakkreditációs eljárás azt vizsgálta, hogy a magas nemzetközi standardoknak továbbra is megfelel-e az akkreditált képzés.

A kutatómunka elsődleges fókusza az ipari tevékenység szerepe a gazdasági növekedésben Forrás: PTE

A képzési struktúra, oktatás, oktatói munka mellett több más téren is bizonyítani kellett

az épület infrastruktúrájától kezdve az adminisztrációs feladatokon át egészen a kommunikációig.

– mutatott rá az intézmény a kérdésünkre. – A kutatómunka elsődleges fókusza az ipari tevékenység szerepe a gazdasági növekedésben, amelyhez olyan részterületek kapcsolódnak, mint a termelési rendszerek optimalizálása, a globális értékláncok szerkezete és dinamikája, fogyasztói és vállalkozói magatartás vizsgálata, munkaerőpiaci változások, kis és közepes méretű vállalatok versenyképessége, egyetemi vállalkozói ökoszisztémák fejlesztése vagy makrogazdasági sokkok terjedési csatornái.

Hangsúlyozták: a kutatások e részterületeken a környezeti és társadalmi fenntarthatóság, tiszta és körkörös termelési technológiák gazdasági vetületeit is integrálják.

A kutatások eredményeit a Kar szakemberei a szakterület vezető nemzetközi folyóirataiban publikálják.

Az újabb 5 évre elnyert minősítés olyan objektív elismerés, amelyből a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara a következő években tovább építkezhet.