Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megdöbbentő tanulmány: így lassítható le az öregedés

Pensive happy woman holding glass with tasty juice. Healthy Eating Portrait Women Females Dieting Smoothie City Life Thirsty Cola Cute Young Adult Smiling Handshake Looking Eating Fun Refreshment Healthy Lifestyle Cold - Temperature Heat - Temperature Ene
Pensive happy woman holding glass with tasty juice in the street. Healthy Lifestyle, Food. Drink Juice. Health Care And Beauty Concept.
Vágólapra másolva!
Napi nyolc pohár víz megivása akár 15 évvel meghosszabbíthatja az életet, csökkentheti a szívinfarktus és a demencia kockázatát. A kutatók mindenkit arra bíztatnak, hogy figyeljenek oda testük hidratálására - írja a Dailymail.
Vágólapra másolva!

A jól hidratált felnőttek évekkel tovább élnek és sokkal kisebb valószínűséggel alakulnak ki krónikus betegségeik, derül ki egy amerikai tanulmányból. A több mint 11 000, 30 év feletti ember vizsgálata során a vér nátriumszintjét figyelték meg, amely akkor emelkedett amikor kevesebb vizet ittak.

A kutatás szerint a magasabb nátriumszinttel rendelkező felnőttek 64 százalékkal nagyobb valószínűséggel kapnak krónikus betegségeket, például szívelégtelenséget és stroke-ot, mint a közepes tartományban élők.

A kutatók szerint akár 15 évvel is tovább élhetnek azok akik sok vizet isznak.

Mivel a kevés víz károsítja a sejteket és gyorsabb öregedéshez vezet.

Elképesztő felfedezésre jutottak amerikai kutatók. (a kép illusztráció) Forrás: 123rf.com

- tette hozzá Dr. Natalia Dmitrieva kutatásvezető. Az Egyesült Államok hivatalos egészségügyi irányelvei szerint a férfiaknak és a nőknek naponta legfeljebb három liter vizet kell inniuk a hidratáltság eléréséhez, amely megfelel a napi nyolc pohárnak. Dmitrieva szerint a víz helyettesíthető magas víztartalmú zöldségekkel és gyümölcsökkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről