Limitálják a delfinvadászat brutális hagyományát a Feröer-szigeteken

delfin, Feröer-szigetek
Az 1428 delfin közül néhányat egy négy évszázados hagyományos vadászati ??technika részeként ölték meg, amely a tengeri emlősöket a sekély vízbe kergeti, ahol megölik őket húsukért és zsírjukért
Vágólapra másolva!
A tavalyi 1480 delfin leölése miatti felháborodás után a kormány új vadászati kvótát határozott meg a Feröer-szigeteken. Ám az újonnan meghatározott szám is „egy vicc" a természetvédelem iránt elkötelezett aktivisták szerint.
Vágólapra másolva!

Hónapokkal azután , hogy a Feröer-szigeteken több mint 1400 delfint mészároltak le, a kormány 500-ban határozta meg az ideiglenes vadászati kvótát, amit többen „bolond" döntésnek neveznek. Árni Skaale halászati miniszter szerint azonban a kvóta a „fenntarthatóságot hivatott biztosítani".

– mondta a döntéshoz a The Guardiannek, de hozzátette, hogy úgy érzi, kötelessége megvédeni az ország erőforrásait.

A kvótát várhatóan július végén vezetik be és 2024-ig lesz érvényben. A kormányzat úgy véli, hogy mindez a becslések szerint az Atlanti-óceán északi részén élő 80 ezer bálna és delfin töredékét jelenti.
A tavalyi vadászat méreteiben azonban egyedülállónak számít: 1996 óta évente átlagosan 270 delfint öltek le a Feröer-szigeteken, tavaly viszont 1428-at.

Az 1428 delfin közül néhányat egy négy évszázados hagyományos vadászati technika részeként ölték meg, amely a tengeri emlősöket a sekély vízbe kergeti, ahol megölik őket húsukért és zsírjukért Forrás: Pinterest

– mutatott rá Sally Hamilton, az Orca tengervédelmi jótékonysági szervezet igazgatója. – A Feröer-szigetek annyit tett, hogy hivatalossá tett valamit, ami korábban nem volt az: a terület így a tengeri emlősök vágóhídjává vált, és úgy tűnik, az országot nem aggasztja a nemzetközi felháborodás, amelyet ezzel okoz.

A döntéshozók szerint az 500-as kvóta indokolt, mert „megakadályozza a tavalyihoz hasonló vadászatot".

Steve Jones, az Orca partnerségi vezetője szerint a kvóta létrehozása egy olyan vadászat formalizálását jelenti, amely korábban nem létezett hagyományos vadászatként, és amelyet a felmérések szerint a Feröer-szigeteken élők nem is akarnak. Úgy gondolja, ez

egy aggasztó tendenciát jelez a nem fenntartható vadászat felé.

A feröeri kormány azt állítja, hogy 2024-ben felülvizsgálja a kvótát, felhasználva a régió négy bálnavadász országát – Norvégiát, Izlandot, Grönlandot és a Feröer-szigeteket – képviselő Észak-atlanti Tengeri Emlős Bizottságtól származó frissített információkat a delfinpopulációkról.