Túlélt egy cápatámadást, pedig majdnem leszakadt a lába, most elmesélte, hogy mi történt azon a napon

Vágólapra másolva!
Ahogy korábban az Origo is megírta, június közepén kétségbeesett kiáltozásra lettek figyelmesek a Monterey-öbölben strandolók. A segítségért kiáltó nyugdíjas férfit, Steve Bruemmert egy cápa támadta meg szörfözés közben és csak a szerencsén múlt az élete. A férfi most elmesélte, mit élt át a cápatámadás alatt.
Vágólapra másolva!

Steve Bruemmer június 22-én a kaliforniai Monterey közelében lévő Lovers Point Beach mellett úszott, amikor cápatámadás áldozata lett - írja a Sky News

A férfi most elmesélte, hogy pontosan mi is történt azon a csaknem végzetes.

Steve szerint körülbelül 100-150 méterre úszott a parton, elmondása szerint gyönyörű idő volt aznap, ő élvezte a szélcsendet és gyönyörködött a táj és a természet szépségében. Nem is sejtette, hogy pillanatok múlva

egy cápa ragadja meg a lábát, majd magával rántja a mélybe.

A férfi azt hitte eljött a vég, de csodák csodájára a cápa "kiköpte, mivel nem fóka", Steve viszont így is súlyos sebeket szerzett a hasán és a lábán.

Steve visszajutott a felszínre, ahol miután a sokktól kicsit magához tért látta, hogy a cápa még mellette van.

A férfi ellökte a kezével és még bele is rúgott egyet, ez után az állat végleg magára hagyta.

Kétségbeesetten kiáltott segítségért

- mondta az egyik helyi tévécsatornának az a sacramentói rendőrtiszt, Paul Bandy, aki a feleségével, Aimee Johns ápolónővel sietett megmenteni a professzor életét.

Bandy és felesége kiemelték a partra a férfit, majd levágták a ruháját, azonnal elszorították a végtagján lévő ereket, meg a hasi sebet, mert nagyon erősen vérzett.

A hatvanas éveiben járó férfinek majdnem leszakadt az egyik lába, eltört a combcsontja és erősen vérzett.

Az elképesztő pillanatokról készült felvételt, amikor kihúzzák a partra a férfit alább tekintheti meg:

Steve Bruemmer később nagyon megköszönte Bandynek és feleségének, hogy megmentették az életét hatalmas kockázatot vállalva, hiszen a cápa még mindig ott volt a közelben.

Bruemmer, hála a gyors segítségnek még időben került kórházba, hosszú lábadozás vár rá, de valószínűleg teljesen rendbe fog jönni.

Drónokkal keresik a cápákat a gyakori támadások után

A hatóságok drónt vetettek be a New York állambeli Long Island körüli vizek megfigyelésére, miután ebben a hónapban már három ember sérült meg, miután cápák támadták meg őket.