Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tudóstábor: ide küldje a gyerekét, ha szeretné, hogy zseni legyen

Tudóstábor
nyári tábor
gyerektábor
PEOPLE TEAM
NYári Tudóstábor 7-17 év közötti gyerekeknek a PEOPLE TEAM Alapítvány szervezésében.
Vágólapra másolva!
Jön a nyár és rengeteg szülőnek probléma, hova küldje csemetéjét, ahol biztonságban van, jól érzi magát és érdekes programokon vehet részt. Nyári táborajánló sorozatunkban ez alkalommal a tudomány iránt érdeklődőknek mutatunk három tábori tematikát. Tudóstábort, állatos tábort, illetve természet- és környezetvédő tábort.
Vágólapra másolva!

Tudóstábor, a tudomány iránt érdeklődőknek

Rengeteg gyereket a legapróbb részletekig érdekel a világ működése. Nekik szól a PEOPLE TEAM nemzetközi nyári tudóstábora, ami egyben élménytábor is. Itt méhészetbe, vadasparkba, kutyamenhelyre, arborétumba, a múzeum nagyközönségtől elzárt, titkos termeibe látogattnak majd a gyerekek. Néznek vadászmadarat és albínó óriáskígyót is vehetnek a nyakukba. A kiscsoportos foglalkozásokon több izgalmas határterületet érintenek, amilyen a földrajz, a feltárások, az entomológia, a relativitáselmélet vagy a kozmológia, mindezt úgy, hogy akár egy hétéves is megérti és élvezi az elhangzottakat.

Megeshet, hogy – miután disznószívet boncolnak délelőtt, tücsköt-bogarat figyelnek meg a déli mezőn, majd meghallgattatnak egy előadást a világvégéről – a villanyoltás után ők hajthatják utolsóként álomra a fejüket, mert éjfél körül még a csillagokat pásztázták távcsövekkel. Régészeti feltáráson, térképolvasási gyakorlat is lesz, ahol értékes műkincsekkel, több ezer éves kerámiákkal, kőeszközökkel, fémtárgyakkal, több száz éves emberi maradványokkal és csontvázakkal is találkozhatnak a gyerekek.

Nyári tudóstábor 7-17 éves gyerekeknek a PEOPLE TEAM Alapítvány szervezésében. Forrás: PEOPLE TEAM

Látványos kémiai kísérleteket is elvégezhetnek, mint például egy mini működő vulkán megépítése.

A táborlakók délutánonként választható programokon vesznek részt a változatos workshopoktól a bemutatókon és a strandoláson át az izgalmas versenyekig. A többi táborszekció foglalkozásaiba is bepillanthattnak. A tábori csapatok este össztábori játékokon, fergeteges vetélkedőkön és koncerteken bulizhatnak.

Ez nem szokványos tábor, inkább hétnapos NYÁRI GYEREKFESZTIVÁL – vasárnaptól szombatig.

Öt-hat táborozóra jut egy táboroztató; a kétágyas, komfortos, zuhanyzós szobák, a saját szekrények és a kényelem, illetve a napi háromszori étkezés és a korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás a tábori büfében alapvetés. Figyelnek az allergiásokra és az ételérzékenyekre. Három tábori orvos vigyáz az egészségükre.

Nyári tudóstábor 7-17 éves gyerekeknek a PEOPLE TEAM Alapítvány szerevezésében. Forrás: PEOPLE TEAM

A PEOPLE TEAM nyári élménytáborok júliusban és augusztusban Kecskeméten lesznek:

  • július 24–30.
  • július 31. – augusztus 6.
  • augusztus 7–13.

A táborozás díja

Bentlakó: 7 nap, 6 éjszaka 82 000 Ft

Bejáró: 7 nap (reggeltől takarodóig, ágy és szoba nélkül) 41 000 Ft

A testvérrel vagy osztálytársakkal, illetve barátokkal érkező diákok kedvezményesen nyaralhatnak – ottalvós és bejárós változatban is; ez és egyéb akciók is befolyásolják a részvételi díjat.

Jelentkezés és további információk a tábor honlapján láthatók.

Nyári Tudóstábor 7-17 év közötti gyerekeknek a PEOPLE TEAM Alapítvány szervezésében. Forrás: PEOPLE TEAM

Zoo Tábor, azoknak, akik szeretik az állatokat

A Zoo Tábor a gyerekek és a szülők körében egyaránt népszerű. A legtöbben azért választják gyerekeiknek, unokáiknak ezt a programot, mert a kicsik itt játszva tanulhatnak, miközben a megérdemelt nyári szünetüket töltik. A programokon lehetőség van arra, hogy közel kerüljenek az állatokhoz, megismerjék szokásaikat, állatkerti tartásukat.

Zoo Tábor, ahol a gyerekek megismerkedhetnek az állatokkal. Forrás: Zoo Tábor

Ez azért is fontos, mert így kialakul bennük egyfajta felelősségtudat, hogy óvják, becsüljék az állatokat és a környezetet, amelyben élnek.

A változatos és játékos programok mellett céljuk a környezettudatosságra nevelés, az állatvédelem, a természetvédelem fontosságára való felhívás, illetve a játékos tanulás előtérbe helyezése. A táborban szakképzett pedagógusok és állatkerti szakemberek segítenek az állatok megismerésében. A tábor résztvevői a hét során megismerhetik többek között az Ausztrálház, a Pálmaház és az Elefántház lakóit, a Dél-Amerika kifutó állatait és több száz más állatot.

Zoo Tábor, ahol a gyerekek megismerkedhetnek az állatokkal. Forrás: Zoo Tábor

Az állatos programok mellett kézműves foglalkozás és sok-sok játék színesíti a programot.

A Zoo Tábor napközis tábor, tehát minden munkanapon 7:30 és 16:30 között biztosít elfoglaltságot. Hétfőtől péntekig, 5 napos turnusokban nyújt elfoglaltságot a táborozni vágyó 5-14 éves gyerekeknek a nyári szünetben.

A táborozás díja

5 napos turnus: 88.900 Ft
3 napos turnus: 59.000 Ft (08.29-31.)
2 napos turnus: 43.500 (06.16-17)
Kedvezmények:
2 testvérnek 5%
3 testvérnek 10%

Érvényes állatkerti bérlettel rendelkező gyerekeknek a tábor díja 7500 forinttal csökken. A tábor díja tartalmazza az egész napos színes programokat, napi 3 étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna), minden nap gyümölcsöt, 2 db táboros pólót, állatkerti bérletet (a bérlet a tábor első napjától fél évig érvényes), ismeretterjesztő foglalkozásokat, fotóalbumot 4 db képpel, meglepetés ajándékot.

Jelentkezés és további információk a tábor honlapján.

Zoo Tábor, ahol a gyerekek megismerkedhetnek az állatokkal. Forrás: Zoo Tábor

Robin-Hód Kenutábor a Tisza-tavon

A Robin-Hód kenutúra a nyáriszünet első felében 5 napos nyári tábort szervez a Tisza-tó fővárosában. A tábor során megismerkedünk a kajak-kenu múltjával, és jelenével, bejárjuk a tározó legeldugottabb részeit, foglalkozunk a területet érintő szeméthelyzettel, illetve meglátogatjuk Európa legnagyobb édesvizű akváriumát.

Robin-Hód Kenutábor a Tisza-tavon Forrás: Robin-Hód Kenutábor a Tisza-tavon

A 10-14 év közötti táborozók megismerkedhetnek a kajak-kenu sportággal.

Testközelből megtapasztalhatják, hogy milyen hazánk legnagyobb mesterséges taván evezni. A Robin-Hód Kenutúra a nyáriszünet első felében 5 napos nyári tábort szervez Tiszafüreden, amit a Tisza-tó fővárosának is neveznek. Beszélnek a Tisza-tóra jellemző állat, és növényvilágról is. A tábor során a gyerekek elsajátítják a kajak-kenu sportág alapjait, az evezés technikáját, és mindent ami a sportághoz kapcsolódik.

Robin-Hód Kenutábor a Tisza-tavon Forrás: Robin-Hód Kenutábor a Tisza-tavon

Az első napon felügyelet mellett, biztonságos körülmények között kipróbálják, hogy milyen az, amikor egy hajó felborul, hogy a gyerekek ezt is megtapasztalják, és bátrabban vágjanak neki a tábornak. A túrákat a víztározó legeldugottabb csatornáin vezetik, ami Fekete István Tüskevár című könyvének helyszínéül is szolgálhatna. Megismerkednek a Tisza-tó állat, és növényvilágával, megkóstolják a vízigesztenyét, meglátogatnak néhány hódvárat, ahol akár a lakókat is megcsodálhatják munka közben.

A környezetvédelem jegyében meglátogatják az árteret, ahol megfelelő védőfelszereléssel összeszedik a folyó által hozoztt szemetet, hordalékot.

Egyik fő céljuk, hogy felhívják a fiatal generáció figyelmét a térségünket érintő környezetszennyezésre. Persze a szórakozás és a strand sem marad ki a programból, a tavaly felújított tiszafüredi szabadstrandre is kimennek, ahol a gyerekek kipihenhetik a túrák fáradalmait, de ha éreznek magukban erőt, akár a vízitrambulint is kipróbálhatják. Európa legnagyobb édesvízi akváriumát is megnézik, ahol a gyerekek testközelből találkozhatnak víz alatti világgal.

Robin-Hód Kenutábor a Tisza-tavon Forrás: Robin-Hód Kenutábor a Tisza-tavon

Turnusok:

  • 2022. jún. 27. - júl. 1.

A tábor díja

Minden turnus 75 000.- Ft/fő

Jelentkezés és további információk a tábor honlapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről