Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Beavatkozások, melyeket napfényszegény időszakban érdemes beiktatni

arc szépészeti beavatkozáspandemic Horizontal HEALTH AND BEAUTY SHOP BEAUTICIAN
Wearing gloves, Theresa Shangazhike, manager of the Spa Experience Wimbledon, gives her client, Lauren Shine a facial treatment in Wimbledon, south London on August 15, 2020, as beauty salons, spas and hairdressers relax the regulations to combat the coronavirus, now offering additional services, including front-of-face treatments. (Photo by Niklas HALLE'N / AFP)
Vágólapra másolva!
Az év egészében szeretnénk jól érezni magunkat a bőrünkben, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy boldogan, elégedetten nézzünk a tükörbe. Vannak olyan szépészeti beavatkozások, melyeket nem tudunk akármikor igénybe venni, mivel a napfénytől fokozottan védeni kell a bőrt a kezelés után. A téli időszak lehet a legideálisabb a bőrproblémák eltüntetésére, a napfényszegény időszakban számos kezelés nyújthat segítséget – mondja Dr. Parrák Zita, a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője.
Vágólapra másolva!

Ilyenek azok az orvos-esztétikai kezelések, amelyek hatására valamilyen formában a bőrön sérülés jön létre, így sebgyógyulási folyamatot indítanak be, mely során a sejtek és szövetek regenerálódnak.

„A folyamat során számos sejt és szövet regenerálódik és megújul, aminek eredménye a fiatalosabb bőr. A kezelések hatására azonban addig, amíg ez a regeneratív folyamat lezajlik, csökken a bőr védekezőképessége a külső káros tényezőkkel szemben, így sokkal érzékenyebben reagál azokra. Ha nem gondoskodunk megfelelően a bőr fokozottabb védelméről, akkor a gyógyulás lassabban zajlik le, vagy például az UV hatására befoltosodik, hyperpigmentálódik" - mondja Dr. Parrák Zita, hangsúlyozva, hogy a szakemberek a napfényszegény időszakban javasolják egyes kezelések megkezdését.

Arckezelés Forrás: AFP/Niklas Halle'n

A korábbi bőrproblémák helytelen kezeléséből visszamaradhatnak sötétebb foltok, lehetnek az arcon nap okozta foltok, pigmentfoltok, melyek nagyon zavaróak tudnak lenni. Sokaknál a fiatalkori pattanások nyomai maradtak meg, vagy a nyár elteltével, korábban nem látott, sötétebb foltokkal találkozunk. Ezekre a problémákra segítséget nyújthatnak egyes orvos-esztétikai kezelések. „Téli időszakban kockázatmentesen végezhetünk lézeres, dermarolleres és retinolos kezeléseket, valamint a savas hámlasztásokat. A szépészeti beavatkozások tervezésénél érdemes utánanézni, hogy azok milyen módszerrel, milyen eljárással zajlanak, de a képzett szakemberek is segítenek a döntés meghozatalában" – teszi hozzá.

Télen tapasztalhatjuk, hogy arcunk folyamatosan veszített természetes ragyogásából, és egyre fakóbbá válik. Az arckezelések és a megfelelő orvos-esztétikai beavatkozás megtalálása mellett érdemes odafigyelni a megfelelő vitaminbevitelre és a hidratálásra is.

Forrás: New Beauty, purecom

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről