Kóstolj újbort, gólyát menthetsz!

Molnár Tibor „Titi” és Bodnár Ágota
Molnár Tibor „Titi” és Bodnár Ágota
Vágólapra másolva!
Hazánkban hagyományosan Márton napon mutatkoznak be az újborok, ez idén sem változott. A Soproni borvidéken dolgozó, fertőbozi Vincellér Borbirtok idén 3 különböző újbort készített, a megújult címkéjű palackok nemes ügyet támogatnak, a Soproni Madármentő Alapítványt.
Vágólapra másolva!

Sok újdonságot tanított az idei év, az egyik legfontosabb ezek közül az összefogás, a segítségnyújtás fontossága. Amikor a soproni madármentők támogatásért fordultak fordultak a Vincellér Borbirtokhoz, Molnár Tibor felajánlotta, hogy az újborok bevételéből támogatja az alapítványt.

Tavasszal megújítottuk a Vincellér borcsaládunk címkéit, a célunk a minket körülvevő és meghatározó Fertő-táj élőlényeinek hangsúlyosabb megjelenítése volt. A primőr bornál viszont a borok vidám karaktere köszön vissza a megújult címkékről, a pince jelképállata, a gólya vidám, bohókás betűk között jelenik meg" – mesélte Molnár Tibor „Titi".

Az idei év kihívásai sok újdonságot tanítottak, többek között azt, hogy a nehéz helyzetekben bizony mindenkinek jól jön a segítség. Ezért amikor a Soproni Madármentők Alapítvány a pince támogatását kérte, a Vincellér Borbirtok felajánlotta, hogy újborainak bevételéből palackonként 50 forintot adományoz jótékony célra.

Molnár Tibor „Titi” és Bodnár Ágota Forrás: www.szitamarton.hu/Szita MartonWww.Szitamarton.HuWww.Kisangyalom.Hu

Az alapítvány vezetője, Bodnár Ágota több éve ment madarakat és kisvadakat, egyre többen fordulnak hozzá bizalommal, ha sérült állatot találnak.

„Háromévnyi mentés után olyan sok megkeresést kaptunk, amit már nem lehetett önerőből finanszírozni, ezért idén tavasszal életre hívtuk az alapítványt. A legnagyobb kiadásaink az állatorvosi és a gyógyszerköltségek, az anyagi források előteremtése legalább akkora elhivatottságot igényel, mint maga a mentés. Sok adományt kapunk, a tárgyi juttatásokon túl azonban pénzbeli felajánlásokra is szükségünk van.

Vincellér borcsalád Forrás: www.szitamarton.hu/Szita MartonWww.Szitamarton.HuWww.Kisangyalom.Hu

Édesapám jó kapcsolatban van a Natura Vinotéka tulajdonosával, innen jött az ötlet, hogy felvegyük a kapcsolatot a Vincellér Borbirtokkal, akiknek még a logójukban is védett madár szerepel, egy gólya. Titi nyitott volt a megkeresésre, sikerült hamar megbeszélnünk a támogatás részleteit. Jól jön egy olyan forrás, amit szabadon tudunk felhasználni, és nem a saját pénztárcánkat terheljük a kezelések árával.

Egyébként soproniként nagy vörösborfogyasztó vagyok, így külön örültem, hogy idén készült vörös újbor is. Már volt alkalmam megkóstolni a borokat, jó játék felfedezni az illatokat és az ízeket a pohárban."