Horrorsérüléseket okozott a kamasz szájában felrobbant e-cigi

Vágólapra másolva!
Felrobbant az e-cigaretta egy 17 éves fiú szájában. A baleset miatt súlyosan rongálódott az állkapcsa, és több foga is kitört.
Vágólapra másolva!

A sérültet a balesetet követően a Salt Lake Cityben található Primary Children's Hospital sürgősségi osztályra szállították. A fiúnak kiterjedt sérülései voltak a szájában, számos foga szó szerint kirobbant a helyéről, alsó állkapcsa eltört. Sajnos több másik fogát is el kellett távolítani, a roncsolódott állkapcsot pedig csak egy lemez beépítésével sikerült stabilizálni. Felépülése hat hétig tartott, ez idő alatt csak folyékony táplálékot tudott fogyasztani.

Az esetet az orvosok a The New England Journal of Medicine című folyóiratban publikálták. A baleset azért is keltett megdöbbenést a körükben, mert senki sem gondolta, hogy az e-cigi felrobbanása ilyen mértékű sérüléseket képes okozni.

Forrás: The New England Journal of Medicine

A szakcikkben bemutatott baleset óta több hasonló robbanás történt az Egyesült Államokban, februárban egy 24 éves férfi vesztette életét, amikor arca mellett egy e-cigaretta megsemmisült; a robbanás kiszakította az egyik artériát a nyakából, és elvérzett.

Az e-cigaretták felrobbanása szerencsére nem túl gyakori, és bár ezek konkrét oka rendszerint nem ismert, a szakértők szerint az akkumulátorok meghibásodása okozhatja a baleseteket.