Elszabadultak a kengurukölykök a Pécsi Állatkertben

Bennett-kenguru
Vágólapra másolva!
A múlt év végén született Bennett-kenguruk vethetnek véget az őszies időjárást, ugyanis állatkertes berkekben úgy tartják, ha a kis kenguruk kitekintgetnek az anyjuk erszényéből, akkor tavaszias idő jön, - írja a Pécsi Állatkert Facebook-bejegyzése után a Pécsi Újság.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Állatkertben született kis Bennett-kenguruk valójában nem is a napokban látták meg a napvilágot, hanem még a tavalyi év végén. Ennél a fajnál ugyanis a vemhességi idő mindössze 30-40 nap között változik, a kicsi születése után rögtön anyja erszényébe mászik, és itt fejlődik tovább - írja a lap.

A Pécsi Állatkertben idén tavasszal egyelőre két kis kengurut fedeztek fel az intézmény munkatársai, egy idősebb, "szőrösebb" kölyköt, aki lassan elkezd kijárni az erszényből, és egy fiatalabbat, kisebbet, akinél erre még várni kell. A türelmes látogatók már egyre gyakrabban láthatják, ahogy a két kicsi kitekint a külvilágra.

Állatkertes berkekben úgy tartják, hogy

a tavasz eljövetelének egyik csalhatatlan jele az, amikor a kis kenguruk elkezdenek kitekinteni anyjuk erszényéből.

A Bennett-kenguruk szépen szaporodnak az állatkertben, a pécsi csapatot jelenleg egy hím, három nőstény, három tavalyi születésű kölyök és a két legkisebb utód alkotja.

Bennett-kenguru Forrás: Pécsi Állatkert