Holtan találták a szaporítót az oroszlánkifutóban

oroszlán, Csehország, támádás, szaporítás
Oroszlán ölte meg a gazdáját Csehországban
Vágólapra másolva!
Oroszlán támadt 34 éves gazdájára a csehországi Zdechov faluban kedd reggel, a férfi belehalt a sérüléseibe. Az áldozatnak két oroszlánja is volt, a rendőrök mindkettőt lelőtték.
Vágólapra másolva!

A férfi apja reggel hét körül fedezte fel a fia testét az oroszlánoknál, a rendőrséget is ő értesítette.

A rendőrök csak úgy tudták kimenteni a férfi testét, hogy mind a két állatot lelőtték.

Egy hím és egy nőstény oroszlánt tartott, ami éppen vemhes volt. A férfi életét így sem sikerült megmenteni, a helyszínen meghalt. Elrendelték a test boncolását, hogy kiderüljön pontosan miben halt meg a férfi.

Az apja szerint nem baleset történt, hanem gyilkosság, mert a fia nem ment volna be a kifutóba - írja a helyi Novinky lap.

A kiérkező rendőröknek a férfi testének eléréséhez le kellett lőniük mindkét oroszlánt.

- nyilatkozta Lenka Javorkova, a rendőrség szóvivője.

Az oroszlánok régóta fenyegetést jelentettek a faluban

Az állatorvosok sokadszorra sem engedélyezték a férfinak, hogy Zdechovban oroszlánokat tenyésszen, mivel nem nyújtotta be az építési engedélyt a kifutóval ellátott karámra.

Így illegálisan szaporította őket.

A szaporító 2016 nyarán hozta a faluba az első oroszlánt, ami akkor hatéves volt. Családi telkén engedély nélkül karámot épített neki, a helyiek folyamatosan panaszkodtak emiatt.

A helyi hatóságok többször figyelmeztették, bírságolták, de

nem tudták megakadályozni, hogy otthon tartsa a vadállatokat.

A közeli Vsetin hatósága 2017-ben megpróbálta lebontani az elkerített kifutót, azonban a férfi nem engedte be a munkásokat a birtokra.

Az állatorvosi felügyeletnek sem sikerült elvenni az oroszlánt a férfitól, mert ehhez bizonyítaniuk kellett volna, hogy rosszul bánik vele, de ez nem volt igaz.

Tomáš Kocourek polgármester szerint sok panaszt kaptak amiatt, hogy a férfi pórázon sétáltatta az oroszlánokat a faluban.

Tavaly júniusban egy kerékpárosra támadt a nőstény oroszlán, akit gazdája pórázon sétáltatott.

A férfi a sérülései miatt kórházba került. A rendőr közlekedési balesetnek ítélte a támadást, így bűncselekmény nem történt.

Csehországban 236 oroszlán és 173 tigris van bejegyezve. Ebből csupán 70 található az ország állatkertjeiben, a többi magánintézményekben, magánszemélyeknél - írja a News Expats.