Szexuális problémák, vizeletcsöpögés? Hüvelyszűkítés lehet a megoldás

intim higiénia, hüvely
Vizelettartási problémákat is okozhat a kitágult hüvely
Vágólapra másolva!
A hüvely izomzatának elernyedése olyan komoly tünetekhez vezethet, mint a hüvely kitágulása vagy az akaratlan vizeletcsepegés, azaz inkontinencia kialakulása. Ezek a kellemetlenségek kihatnak az érintett nők mindennapjaira, rontják az életminőséget és a szexuális örömök megélését. A lézeres hüvelyszűkítés megoldást jelenthet ezekre a problémákra, a fájdalomtól pedig egyáltalán nem kell tartani – hívja fel a figyelmet dr. Pácsa Szilvia nőgyógyász szakorvos.
Vágólapra másolva!

A hüvely az idő előrehaladtával, illetve a hüvelyi szülést követően is veszít rugalmasságából. A kialakuló tág hüvely, az inkontinencia és az egyéb kismedencei panaszokra jó megoldás lehet a lézeres hüvelyszűkítés.

A 40 év alatti nők főként azért döntenek a beavatkozás mellett, mert szexualitásuk sérülését, gyengülését tapasztalják, és szeretnének újra intenzív örömöt lelni a szexuális együttlétekben. A 40 és 50 év közti korosztály jelentős részénél már megjelennek az inkontinens jelek, az akaratlan vizeletvesztések, a hüvelyszárazsággal együtt járó panaszok.

Vizelettartási problémákat is okozhat a kitágult hüvely Forrás: purecom

A 60 év felettiek körében elsődleges panasz a hüvelyszárazság következtében fellépő kényelmetlen, csípő, viszkető érzés, valamint a a kismedencei szervek süllyedésének, előre esésének súlyosbodása. A hüvely lézeres kezelése, szűkítése megoldást nyújt mindezekre a problémákra" – mondja a Belvárosi Orvosi Centrum szakorvosa.

Ha lézeres beavatkozásról beszélünk, mindig felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire fájhat, de a szakorvos megnyugtat mindenkit, egyáltalán nincs szó elviselhetetlen érzésről.

„Ez a jelenlegi leghatékonyabb nem-sebészi és nem-gyógyszeres módszer, ami segíthet a hüvelytágulás és a vizeletcsepegés kezelésében, miközben nem érez különösebb fájdalmat a páciens. A kezelés alatt a beteg a vizsgálóasztalon fekszik, és egy húszperces nyugodt lazítás közben, szinte teljesen fájdalommentesen megtörténik az a kezelés, amit aztán két hét múlva másodszor, esetleg harmadszor is meg kell ismételni. Az első pozitív változásokat már a kezelés utáni napon érzi az ember, de a végső hatás az utolsó kezelést követő egy hónap során alakul ki."

A lézeres kezeléstől megújul a kollagén-rendszer, megfiatalodik a kötőszövet, ezáltal pedig újra feszes és rugalmas lesz a hüvely szerkezete.

Forrás: Belvárosi Orvosi Centrum, purecom