Emberi testrészeket találtak a szupergyors vonat orrában

Vágólapra másolva!
Emberi maradványokat találtak egy Tokió felé tartó japán „golyóvonat" orrában.
Vágólapra másolva!

Mint később kiderült, a baleset idején a mozdonyvezető azt hitte, csak egy kisebb állatot ütöttek el, ezért nem állította le a járművet, hanem továbbhaladt a célállomás felé. Csak 32 kilométer megtétele után, a Kokura vasútállomáson vették észre, hogy a vonat orra megsérült, ám még mindig nem tűnt fel senkinek, hogy milyen szörnyű tragédia történt.

Alaposabb vizsgálat csupán akkor kezdődött, mikor a szerelvény megérkezett a Honsú szigetre.

Ekkor találták meg az emberi testrészeket a vonat orrán keletkezett repedésekben. A további kutatás során az alagútban is találtak emberi maradványokat, amiket végül összevetettek a vonat orrában fellelt testrészekkel. A Japan Times újság információi szerint az áldozat egy 52 éves gondozó, aki öngyilkossági szándékkal ugrott a vonat elé.

Pokolian gyors vonatok

A „golyóvonatok" a Sinkanszen néven ismert nagysebességű vasúthálózaton közlekednek. Az első vonalat még 1964-ben nyitották meg. A hálózatot a legtöbb honsúi és kjúsúi nagyvárosra kiterjesztették, maximum 300 km/h-s sebességgel valamint földrengés- és tájfunbiztos vonatokkal.

A tesztek során a vonatok sebessége a hagyományos vasúti kocsiknál 443 km/h, a mágnesvasút vasúti kocsijainál pedig 580 km/h volt.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Forrás: IFL Science