Csak a kígyótól akart megszabadulni, erre felgyújtotta az egész házat

Vágólapra másolva!
Véletlenül az egész házát felgyújtotta az a finn férfi, aki a kertjében rejtőzködő kígyótól akart megszabadulni – írja az AP hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az AP által meg nem nevezett, Helsinkiben élő férfi úgy akart megszabadulni a kertjében tartózkodó hüllőtől, hogy lelocsolta benzinnel. Hatalmas pechére a közelben lévő fűnyíróra is fröccsent a gyúlékony anyagból, amit aztán a tűzforró gép lángra is lobbantott.

Az extrém szárazság miatt a lángok játszi könnyedséggel terjedtek át a fából készült házra, hamarosan pedig az egész épület lángra kapott.

Nem tudni, a kígyó túlélte-e az esetet, ahogy azt sem, milyen fajba tartozott a csúszómászó. Mivel Finnországban három kígyófaj fordul elő - a vízisikló, rézsikló, valamint a keresztes vipera (ami egyébként mérges kígyó) -, így az állat nagy valószínűséggel ezek egyike lehetett.

A férfi megpróbálta maga eloltani a tüzet, végül azonban a tűzoltók segítségét kellett igénybe venni. Szerencséjére az épületnek csak a külseje sérült komolyabban, a károk összege viszont így is eléri a 17 000 dollárt (4,75 millió forint).

Forrás: AP