Bámulatos videó: császármetszés után 98 kiscápa került a tengerbe

Bull Shark on the bottom - Baja California Mexico ADULT Adults ALONE America Aquatic species Baja California peninsula Benthons Bull shark (Carcharhinus leucas) Bull sharks (Carcharhinus leucas) Cartilaginous fish Cartilaginous fishes Chondrichthyes Chond
Bull Shark on the bottom - Baja California Mexico. Biosphoto / Gérard Soury
Vágólapra másolva!
Az ausztrál horgász sikeresen hajójába emelt egy cápát, majd észrevette, hogy a hasánál furcsa mozgás van. Rögtönzött császármetszéssel 98 kiscápát mentett meg, és visszaengedte őket a tengerbe.
Vágólapra másolva!

A 46 éves Mathew Orlov tapasztalt horgász, nem volt számára különleges esemény, hogy Barwon Heads partjainál a hajójába emelt egy két és fél méteres bikacápát. Azon viszont már meglepődött, hogy az állat hasa táján különös mozgásra lett figyelmes. Az Independentnek nyilatkozva elmondta, hogy hamar rájött: egy várandós „kismamával" van dolga.

A bikacápa nevét zömök alakjáról és agresszív természetéről kapta Forrás: AFP/Biosphoto/Gérard Soury

Felismerte, hogy gyorsan kell cselekednie, és bár korábban ilyet soha nem csinált, elég sok cápát darabolt már fel életében ahhoz, hogy anatómiailag eligazodjon. Azon nyomban rögtönzött császármetszést hajtott végre a cápán, és nagyon meglepődött, hogy nem kevesebb, mint 98 kiscápát talált. Az egész művelet mindössze kilenc percig tartott, az egészségesnek látszó utódok egyből úszni kezdtek, amint visszakerültek a tengerbe.