Háromszög alakú "ufóroncsot" fotóztak a Marson

Mars, ufó
Az állítólagos lezuhant ufó (nyíllal jelölve) egy marsi kráterben
Vágólapra másolva!
Az összeesküvéselmélet-hívők úgy vélik, megütötték a főnyereményt, miután egy félig eltemetett, furcsa, háromszög alakú tárgyat fedeztek fel a Marsról készült műholdfelvételeken. Szentül meg vannak győződve, hogy ez csakis egy lezuhant ufó maradványa lehet.
Vágólapra másolva!

A konteókkal foglalkozó SecureTeam10 oldal nemrég töltött fel a YouTube-csatornájára egy olyan videót, amely különös tárgyat mutat be a vörös bolygó egyik kráterében.

Háromszög alakú ufó?

A videó narrátora a következőket mondja a felvételről:

Az állítólagos lezuhant ufó (nyíllal jelölve) egy marsi kráterben Forrás: YouTube

Ráadásul az ufó közelében egy kupolaszerű struktúra is található, amely tovább erősíti a konteósok meggyőződését, hogy akár egy ufóbázis nyomait láthatjuk a felvételeken.

Azt ugyan a videó narrátora is elismeri, hogy ilyen kupolaszerű képződményeket más bolygókon és a Holdon is megfigyelhetünk, de úgy érvel, hogy az állítólagos idegen űrhajó és a kupola ilyen közelsége nem lehet véletlen.

A NASA cáfolatait sem hiszik el sokan

Természetesen a tudományos világ és a NASA szakemberei is igyekeznek távol tartani magukat attól, hogy ilyen légből kapott állításokkal vitába bocsátkozzanak. Ennek ellenére nem mindig térhetnek ki az elől,

hogy nyilvánvaló badarságokat cáfoljanak.

Legutóbb például nyáron kaptak fel az ufóhívők egy NASA által közreadott képet, amelyet az Opportunity marsjáró készített. A fotón kétségtelenül mesterséges tárgy látható, csakhogy nem a földönkívüliek készítették, hanem nagyon is földi eredetű.

A NASA marsjárója által készített "ufókép" Forrás: NASA

– írta e-mailben Guy Webster, a NASA médiakapcsolatokért felelős tisztviselője, hogy pontot tegyen a találgatások végére. Persze sokak számára ez sem elég meggyőző, és szentül hiszik, hogy a NASA titkolja az ufókkal kapcsolatos felfedezéseit.