Nyakunkon az újabb világvége

2017.10.11. 13:41

Ha túlélte a szeptember 23-i apokalipszist ne örüljön sokáig, október 15-én ugyanis jön az újabb világvége. Az önjelölt asztronómus és numerológus, David Meade szerint egy ismeretlen csillagászati objektum okozza majd végzetünket, amely tüzet, szenvedést és halált hoz az amúgy is meggyötört bolygónkra.

Valószínűleg nem lepett meg senkit a szeptember 23-i végítélet elmaradása. Maga Meade is beismerte, hogy tévedett, de azóta újra leellenőrizte számításait, és immár biztos abban, hogy a hét éven át tartó megpróbáltatások október 15-én kezdődnek. Ez alatt az idő alatt hurrikánok, cunamik, valamint atomrobbanások fogják tizedelni az emberiséget, míg végül – talán a mindent túlélő csótányokon kívül – semmi és senki nem marad a Földön.

Eltekintve a nukleáris fegyverek lődözésétől, természeti csapások igen gyakran érnek bennünket, valahogy azonban idáig nem pusztultunk ki tőlük. A másik igen érdekes kérdés, hogy miért tartana pont hét évig a teljes pusztulás? Valószínűleg erre sem tudnának épkézláb magyarázatot találni a világvége-teória hirdetői.

Ahogy az előző „jóslat” esetében is, a végítélet hírnöke egy sokat emlegetett titokzatos bolygó, a Nibiru, amelynek létezését a NASA már számtalanszor cáfolta.

Forrás: Ron Miller

Honnan ered ez az egész nibirus marhaság?

Minden egy tévedéssel kezdődött. Két kutató, William Pickering és Percival Lowell matematikai számításai azt mutatták, hogy egy felfedezetlen bolygó keringhet a Naprendszerben. E tudósok megvizsgálták az Uránusz és a Neptunusz mozgását, és mivel eredményeik eltértek az elméleti értékektől, arra következtettek, hogy egy ismeretlen, ám jelentős tömegű bolygó található rendszerünkben. Még a keringési időre is kidolgoztak egy becslést, eszerint a rejtélyes planéta 3500 év alatt kerüli meg központi csillagunkat.

Természetesen utólag kiderült, hogy a két úriember számításai hibásak voltak. Hogy miért, arra egy amerikai csillagász, Myles Standish világított rá 1992-ben: Pickering és Lowell idejében a mérési eszközök pontatlanok voltak. Ez azt eredményezte, hogy a Neptunusz tömegét túlbecsülték, és így hibás pályaadatokat kaptak a szakemberek.

Bár a legújabb kutatások azt feltételezik, hogy csakugyan lehet egy kilencedik bolygó a Naprendszerben, ez nem azonos a szóban forgó Nibiruval.

A nyilvánvaló tévedés ellenére a misztikus bolygó gyökeret vert a köztudatban, olyannyira, hogy egy amerikai újságíró, Zecharia Sitchin külön legendát körített az égitest köré.

Alaposan lehúzták a szélhámos könyvét

Meade annyira meg van győződve igazáról, hogy még könyvet is írt belőle. Műve - amely az X Planéta: a 2017-es érkezés (Planet X – The 2017 Arrival) címet kapta – persze nem aratott osztatlan sikert az olvasók körében, különösen az után, hogy az általa jósolt szeptemberi világvége „kitolódott”. Akadt olyan rajongó, aki azért adott hangot csalódottságának, mert nem történt semmilyen tűzesővel és halálos csapásokkal tarkított kataklizma a kérdéses napon.