Gitározás közben műtötték a zenész agyát

agyműtét
Bengaluru, 2017. július 20. A bengalurui Mahavir Dzsain kórház által 2017. július 20-án közreadott képen Abhishek Praszad zenész gitározik az agyműtétje közben július 11-én. A 37 éves zenész úgynevezett zenész görcstől szenvedett, aminek hatására kezdetben csak pár ujjával, később egyáltalán nem tudott már gitározni. Az elviselhetetlen izomgörcsöktől egy speciális agyműtét szabadította meg, aminek hatására a sebészek "elégették" az agyában a görcsökért felelős részeket. (MTI/EPA/Mahavir Dzsain kórház)
Vágólapra másolva!
Abhishek Praszadt utolérte a zenészek betegsége, annyira fájtak az ujjai, hogy nem tudott játszani.
Vágólapra másolva!

A 37 éves indiai Abhishek Praszadnak először csak néhány ujja fájt, idővel azonban a fájdalom kiterjedt az egész kézfejére.

A zenészt úgynevezett zenészgörcsök kínozták, ezért döntött úgy, hogy kés alá fekszik.

A bengalurui Mahavir Dzsain kórházban Abhishek Praszad zenész gitározik az agyműtétje közben Forrás: MTI/EPA/Mahavir Dzsain kórház/-------------------

Praszadnak fontos szerep jutott a műtét során. Annak érdekében ugyanis, hogy a sebészek ki tudják égetni a görcsökért felelős részeket, a férfinak

folyamatosan játszania kellett a gitárján.

A zenészgörcs tulajdonképpen az akaratlagos mozgásirányítás központi idegrendszeri zavara. Nemcsak gitárosok szenvednek tőle, fúvósok, vonósok és billentyűsök is szenvednek a kórtól.