Vértől vöröslött a Cápa-öböl vize

cápák, bálna, vér
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi látványt örökített meg múlt hét pénteken az Ausztrália nyugati részén fekvő Cápa-öböl felett egy drón. Hetven éhes tigriscápa vetette rá magát egy bálnára. Az elpusztult állat vére szabályszerűen vörösre festette a vizet.
Vágólapra másolva!

A lakomát turisták figyelték feszülten, akik a Discovery News szerint minden bizonnyal életük egyik legemlékezetesebb eseményeként fogják visszaidézni a látottakat.

– írta az egyik szemtanú a közösségi médiában.

Az nem derült ki a videóból, hogy a hosszúszárnyú bálnával (Megaptera novaeangliae) a cápák végeztek-e vagy már korábban elpusztult, és tulajdonképpen csak a tetemet falták fel a tengeri ragadozók. A Cápa-öböl egyébként a világörökség része.

Veszélyes harapás

A cápák világán belül a tigriscápának (Galeocerdo cuvier) lehet a legsúlyosabb harapása. E faj egynemű fogakkal rendelkezik mind a felső, mind pedig az alsó állkapcsában.

Tigriscápa (Galeocerdo cuvier) Forrás: Youtube/lasongo

Az alacsony, lapos és visszafelé görbülő, fűrészes szélű fogak ráharapáskor úgy működnek, mint a konzervnyitó. Mivel a tigriscápa egyedülálló módon vízszintes irányba is képes állkapcsai mozgatására, a legkeményebb teknőspáncél átharapása sem jelent neki akadályt.