Veszélyes kígyót fogott egy kicsiny pók Ausztráliában

pók, kígyó
A pók elejtette a kígyót
Vágólapra másolva!
Az állatvilág többször is bebizonyította már, hogy nem a méret a lényeg és egy kisebb, ám annál harciasabb élőlény könnyedén elejthet egy termetesebb ellenséget. Ilyen Dávid és Góliát történetére emlékeztető módon gyűrhetett le egy kisebb pók egy kígyót Ausztráliában.
Vágólapra másolva!

A meghökkentő felvételt egy farmer készítette a Sydneytől négyszáz kilométerre fekvő Weethalle településen. A képen az erős mérgű barnakígyó (Pseudonaja) csüng élettelenül egy álkaszáspók (Pholcidae) hálójában.

A legnagyobb rejtély az, hogy miként sikerült elejtenie a póknak a hüllőt. Az álkaszáspókok családjába tartozó fajok mérge ugyanis nem mondható annyira veszélyesnek, hogy leterítsen egy gerincest.

A pók elejtette a kígyót. Hogy ez miként történt, rejtély, a hüllő mindenesetre már nem élt, amikor az ausztrál farmer rátalált Forrás: AFP/Patrick Lees

Halálos csapda

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy

a hüllő nem tudott elmenekülni a csapdából.

„Elképzelhető, hogy a pók harapása valamilyen szinten megsebesítette a kígyót, de az is lehetséges, hogy a hüllő simán csak belegabalyodott a hálóba és nem bírt kiszabadulni, ezért pusztult el” – mondta egy pókszakértő, James Starrett, a San Diego Állami Egyetem kutatója a Live Science tudományos hírportálnak. „A halál okát utólag nagyon nehéz megmondani” - tette hozzá.

Bármi is legyen az igazság, a kígyó már halott volt, amikor a farmer rátalált.