Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Havas játék: találja meg a pandát!

pandák, játék, rajz, Dudás Gergely
Találja meg a pandát!
Vágólapra másolva!
Egy magyar művész váratlan sikert ért el karácsony előtt a Facebookján megjelent képével. Hóemberek csoportjába rejtett el egy pandát, amelyet nem is olyan könnyű megtalálni. Kérjük a hozzászólókat, ne rontsák el mások szórakozását azzal, hogy megírják a megfejtést!
Vágólapra másolva!

Dudás Gergely könnyed szórakozásnak szánta a Facebook oldalán közzétett aranyos képrejtvényt, és maga is meglepődött a nagy nemzetközi sikerén.

Az aranyos grafikán rengeteg hóember és köztük egy panda látható. Utóbbit viszont nem egyszerű megtalálni, sőt egyes kommentelők egyenesen azt írták, hogy nincs is a képen.

Találja meg a pandát! Forrás: Dudás Gergely / Facebook

A grafika több százezres megosztást ért el, és sikere még IFL Science tudományos weblaphoz is elért. Itt szerkesztői blogban tárgyalják, miért is olyan nehéz megtalálni a pandát.

Az emberi agy a minták közötti különbségek észrevételére lett „konstruálva”. Ezeket a különbségeket mint szokatlan információkat észleli, amelyeket azután alaposabb vizsgálatnak vet alá. Ebben az esetben azonban

az azonos jellegű minták, valamint az azok közt lévő kiugró eltérések (cilinder, sál stb.) megzavarják a feldolgozást.

Noha egy panda egy csomó hóember között valójában elég feltűnő sajátosság, az állat jól „álcázza magát” ebben az adott környezetben, így nem vesszük észre azonnal.

Önnek mennyi idő alatt sikerült?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről