Anyja tanítja fára mászni a mosómedvekölyköt

Anyja tanítja fára mászni a mosómedvekölyköt
Vágólapra másolva!
Egy mosómedveanya kitartóan tanítja fára mászni kicsit esetlen kölykét – az állatfaj számára ez elengedhetetlen készség, hogy el tudjon menekülni a ragadozók elől.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg ez lehet az egyik legtürelmesebb mosómedveanya a világon: kölykét majdnem egy órán keresztül tanítja fára mászni, hogy az is elsajátíthassa az állatfaj számára elengedhetetlen készséget, és el tudjon menekülni a ragadozók elől.

Anyját utánozná a kölyök

A videót egy washingtoni kisvárosban vette videóra Jeffrey Reid, aki az apja hátsókertjében fedezte fel az állatokat.

A mosómedvék a kutyaalakúak rendjén belül (Caniforma) önálló családot alkotnak Forrás: Wikimedia Commons

A mosómedvék (Procyon loto), ahogy több más emlősállat, anyjuk utánzásával sajátítják el a túléléshez szükséges készségeket.

Élet vagy halál kérdése a famászás

A mosómedvék számára a farkasok jelentik a legnagyobb természetes veszélyt, így érthető, hogy az állatok a fákra menekülnek előlük.

Nem csak biztonságos rejtőzködési helyként használják a fákat: utódaikat is az ágak között hozzák világra, így sokkal kevesebb potenciális veszéllyel kell szembenézniük, ahogy felnevelik őket.

A fáramászás a mosómedvék számára elengedhetetlen készség Forrás: Flickr / Josh Tidsbury

Megzavarhatták a mosómedvecsaládot

Lando McCall, a Washington Humán Szervezet dolgozója a National Geographicnek elmondta, hogy az emberi közelség megzavarhatta a kölykét nevelő mosómedvét, valószínűleg ezért nem a lombok között hozta világra utódját. Ezért eshet olyan nehezére a kölyöknek, hogy megtanulja, hogyan jusson fel a fa tetejére.