Fajtársai segítik fel a földön fekvő kiselefántot

elefánt, borjú, segítség
Vágólapra másolva!
Egy úton fekvő kiselefántot segítettek fel fajtársai. Az érdekes jelenetet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban készítették.
Vágólapra másolva!

Az elefántborjú váratlanul az aszfaltra feküdt, amit a csorda több tagja is észrevett, ketten közülük pedig a fiatal egyed segítségére siettek. A jelenetet több autósofőr a távolból szemlélte. Habár nem kis erőfeszítésbe tellett, egy fiatal és egy idősebb felnőtt példánynak sikerült felállítania a borjút, amely ezt követően látszólag minden gond nélkül elsétált kísérőivel a helyszínről.

Az továbbra is rejtély, hogy a kiselefánt miért terült el az úton. A park Youtube-csatornájának egyik hozzászólója szerint az állat csupán fáradt volt és nem esett össze, ahogyan a videó leírásában a Kruger Sightings állította. Ezzel más kommentelők is egyetértettek, sokkal inkább úgy tűnt, hogy a borjú egyszerűen csak „hisztizik”.

Elefántóvoda

Bármi is legyen az igazság a mostani videóval kapcsolatban, az tény, hogy az elefántfélék (jelen videóban az afrikai elefántok) rendkívül szociális lények, családokban élnek, amelyet tehenek, valamint azok borjai alkotnak. A kiselefántok épségére több felnőtt nőstény is ügyel, nagyban segítve a fiatal állatok túlélését.

Sok hasonló érdekes videót láthatunk a Kruger Sightings honlapon.