Durrantással űzte el az oroszlánokat a bivaly

oroszlán, bivaly, támadás
Vágólapra másolva!
Olykor meglepő módszerekhez képesek folyamodni az állatok a túlélés érdekében. Például gumiabroncsok kilyukasztásával üldözik el az őket fenyegető ragadozókat. Így tett az a bivaly is, amelyet két oroszlán szemelt ki főfogásnak. A nem mindennapi felvételeket a Kruger Nemzeti Park tette közzé.
Vágólapra másolva!

Pedig az elején minden veszni látszott: a hősies védekezés ellenére a kafferbivalyt (Syncerus caffer) az egyik agresszor hátulról becserkészte, és fájdalmas harapást mért a hátsó fertályára. Bár a másik támadó lelkesedését egy hatalmas öklelés némileg megtörte, a bivalyfenékhez masszívan „odaragadt” ragadozó csak nem tágított.

Nem tudni, hogy a félelem, a fájdalom vagy az intelligencia vezérelte-e a kafferbivalyt, de meglepően hatékony módszert talált az oroszlán lerázásához. Kapóra jött, hogy a közelben kíváncsi turisták szemlélték az autóikból a véres viaskodást. A patás az egyik kocsi kerekét megcélozva kilyukasztotta annak gumiabroncsát. A durranás hangjára vélhetően nem készült fel a ragadozó, és ijedtségében a zsákmányát hátrahagyva azonnal elmenekült. Az alábbi videóban megszemlélhetjük az akciódús pillanatokat.

Sok hasonló érdekes videót láthatunk a Kruger Sightings honlapon.