Váratlan végkifejlet a béka és a pók harcában

pók és béka, harc, mérgező állat
A pók végül elengedi a békát, mert semmi hasznára nem válik
Vágólapra másolva!
Egy Nephila pók és egy apró béka harcát láthatjuk az alábbi videón – miután a pók rájön, hogy nem tudja elfogyasztani a hálójába akadt kétéltűt, egészen furcsa, de teljesen természetes módon reagál.
Vágólapra másolva!

A Nephila nemzetségbe tartozó pókok híresen nagyméretűek, és hatalmas hálókat szőnek – egy ilyenbe akadt bele az a gyanútlan béka is, amely aztán

hiába próbált meg kitörni a háló ragadós anyagából.

Miután a kétéltű csapdába került, a pók rögtön érzékelte, hogy ezúttal nem egy átlagos, gyenge rovarról van szó, hanem sokkal nagyobb prédáról, ezért először kivárta, amíg kifárad a gyanútlan áldozat.

Mérgező a béka

Amikor azonban végül megközelíti, és megpróbálja megölni, rájön, hogy bőre mérgező anyagot választ ki magából, és képtelen megenni – a pók ismét visszavonul a háló közepére, és valószínűleg latolgatja, hogy mihez kezdjen a hálóját tönkretevő, de szabadulni képtelen békával. A reakcióra viszonylag kevesen számítanánk: az óriáspók odamászik a kétéltűhöz, és kiszabadítja a csapdából.

A pók végül elengedi a békát, mert nem vette semmi hasznát Forrás: YouTube

Nem kívánt látogató

Bár furcsának tűnhet, a viselkedés természetes válaszreakció: mivel a béka tönkreteszi a pók hálóját, és egyébként sincs hasznára, mivel nem tudja megenni, az óriáspók megszabadul a veszélyes zsákmánytól. A béka mérgező váladéka hatékonyan távol tartja a hozzá hasonló ragadozókat – még akkor is, ha egy ekkora méretű pókról van szó, mint a Nephila.