Logikus magyarázat, hogy miért nincs nyoma a maláj gépnek

maláj gép
Így csapódhatott be az MH370-es járat
Vágólapra másolva!
A katari Texas A&M University matematikusai szerint derékszögben zuhanhatott az Indiai-óceánba a maláj légitársaság MH370-es járata tavaly márciusban, ezért nem találhattak roncsokat a keresőcsapatok a katasztrófa után.
Vágólapra másolva!

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó utasszállító repülőgépen 239 ember volt, amikor egy órával a felszállás után eltűnt a radarokról, és a feltételezések szerint az Indiai-óceán déli részén lezuhant 2014. március 8-án. A katari egyetemen dolgozó matematikuscsapat most azt állítja,

megtalálhatták az okát annak, hogy miért nem sikerült a keresésben részt vevő szakembereknek a maláj légitársaság MH370-es járatára utaló nyomokra, roncsdarabokra bukkanniuk.

Szimulálták a balesetet

A matematikusok számítógépes szimulációk segítségével modellezték, mi történhetett az utasszállítóval, eredményeiket pedig a Notices of the American Mathematical Society című tudományos lapban jelentették meg.

Így csapódhatott be az MH370-es járat Forrás: Texas A&M University at Qatar

Véleményük szerint a járat 90 fokot bezáró szögben, orral csapódhatott a vízbe, ami azt jelenti, hogy egy percen belül lemerülhetett az óceán fenekére.

Mindez megmagyarázná, hogy a keresőcsapatok miért nem találtak olajfoltokat vagy roncsdarabokat abban a térségben, ahol a gyanú szerint lezuhant a repülőgép.

A fekete doboz adhat magyarázatot

„Az MH370-es járat utolsó pillanatinak rejtélye valószínűleg megoldatlan marad egészen addig, amíg meg nem találják és dekódolják a repülő fekete dobozát. A vizsgálat azonban azt támasztja alá, hogy az utasszállító bukórepülésben, orral csapódott az óceánba" – nyilatkozta Goong Chen, a kutatás vezetője.