Szőkébbek az átlagnál az amerikai pornósztárok

Szőkébbek az átlagosnál az amerikai pornósztárok, Jenna Jameson volt pornós
Vágólapra másolva!
Tízezer amerikai pornósztár adatait összesítette a blogján Jon Millward amerikai író. Kiderült, hogy a szexfilmekben szereplők soványabbak az átlagosnál, és többségük ugyan barna hajú, mégis több a szőke a körükben, mint az Egyesült Államok teljes népességében.
Vágólapra másolva!

Tízezer pornós adatainak elemzése alapján a legtipikusabb előadó egy barna hajú és kaliforniai születésű színésznő lenne. A legtöbb amerikai pornószínésznőnek ugyanis ilyen színű a haja, és az USA délnyugati csücskében látta meg a napvilágot - legalábbis az Internet Adult Film Database tanúsága szerint.

A pornósztárok magassága átlagosnak tekinthető Jon Millward szerint, aki a blogján összesítette az adatbázis információit. A férfi szereplők 14 százalékkal, a nők 29 százalékkal soványabbak viszont az átlagnál. A pornószínésznők leggyakoribb melltartója viszont 34B-s (87-91 centiméteres mellméretnek felel meg ez), míg az amerikai nők általában D-s melltartót hordanak, vagyis 80-100 centiméteres a mellméretük.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys
Jenna Jameson volt pornós

A blogot idéző Popsci.com ugyanakkor megkérdőjelezi az adatbázisban szereplő információk megbízhatóságát, különösen az életkor és a testsúly esetében vetődnek fel problémák. Az is kérdéses, hogy Millward milyen statisztikai módszerekkel vizsgálta az adatbázist, mert erről a blogszerző nem sokat ír. Az író kitér arra is, hogy milyen "tevékenységeket" végeznek a filmekben a színészek és a színésznők, de e tekintetben az amerikai átlaglakosságról a Popsci.com nem ír semmiféle adatot.

A legtöbb női pornós barna hajú, de a szőkék felülreprezentáltak, 32,7 százalékuk ilyen. (A Popsci.com híréből nem derül ki, hogy festett hajról van-e szó.) A pornószínésznők egyharmada Kaliforniában született. Millward listája szerint a színésznők művészneve között akadnak inkább feltűnők: sokan használják a "Love" (szerelem), "Star/Starr" (csillag) és a "Fox/Foxx" (ravasz, róka), illeve a "Sweet" (édes) neveket.