Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Harmadik állatbarát nyílt nap szombaton

Vágólapra másolva!
Az állatok napja alkalmából 2003. szeptember 27-én 10 és 16 óra között a Felelős Állatbarátok Egyesülete (FÁBE) a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karával közösen rendezi meg a harmadik állatbarát nyílt napot. Az évek során több ezer ember érdeklődésére számot tartó áÁllatbarát nyílt nap célja a hazai felelős állattartási kultúra elősegítése.
Vágólapra másolva!

A FÁBE évekkel ezelőtt kidolgozta a felelős állattartás hét aranyszabályát. A szabályok az állatokkal kapcsolatos felelősségről, az ember-állat kapcsolatban megjelenő szeretetről, a megfelelő táplálásról, a társállatok mozgásigényének kielégítéséről, az egészségmegőrzésről, az utódokkal kapcsolatos kötelezettségekről és a megfelelő környezet biztosításáról szólnak.

A szervezők idén is egész napos családi programmal várják az állatbarátokat: a gyermekek számára az igazi kihívást Az állattartás hétpróbája című játékos feladatsor jelenti majd, de a megmérettetés mellett természetesen a szórakozásnak is jut hely, egyebek között az állatölelgetőben és kézműves foglalkozásokon. A felnőttek számtalan hasznos információt gyűjthetnek a kedvencek tartásával kapcsolatban, kérdéseikre a téma szakértői válaszolnak. A rendezvény ideje alatt az egyetem múzeumai és tanszékei is nyitva állnak a nagyközönség előtt.

"Harmadik éve adunk otthont a felelős állattartás jegyében zajló Állatbarát nyílt napnak. Örömünkre szolgál, hogy az érdeklődés évről évre nő az egyetem tevékenysége iránt is, hiszen az emberek állatokkal kapcsolatos helyes szemléletének kialakítása az állatorvosok munkáját is hatékonyabbá és sikeresebbé teheti" - mondta el Solti László professzor, az Állatorvos-tudományi Kar dékánja, a rendezvény fővédnöke.

"Az idén 10 éves Felelős Állatbarátok Egyesülete minden erejével arra törekszik, hogy az emberekben kialakítsa a társállatok iránti felelősségérzetet. Az utóbbi időben a figyelem középpontjába került állatvédelem és felelős állattartás problémája úgy tűnik, igazolja a rendezvény céljának létjogosultságát. Reméljük, egyre többen értik meg azt, hogy az állatokkal lehet együtt élni vagy mellettük élni, de meg kell tanulnunk egymás igényeit tiszteletben tartani" - hangsúlyozta Temesváry Kriszta, a FÁBE elnöke.

A rendezvényre a belépés ingyenes.
Helyszín: Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar, 1078 Bp, István u.2.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről