TV-híradó a középkorból: európai diáktalálkozó Visegrádon

Vágólapra másolva!
2003. április 6-9. között nemzetközi diáktalálkozót szerveznek a Duna-kanyarban, ahol a megalakul a Visegrádi Négyek diákhírügynökség, és történelmi kalandjátékra is sor kerül. A játékokról, a találkozó egyes programjairól az [origo] élő szélessávú videoközvetítést ad.
Vágólapra másolva!

Forrás: Szegedi Könyvtár
Informatikai és Hírközlési Minisztérium

A csapatok a történelmi verseny kapcsán elektronikus kapcsolatba lépnek otthoni segítőikkel (diákokkal, tanárokkal, iskolai könyvtárosokkal), akik mint internetes háttérszerkesztőség szolgáltatnak számukra anyagokatt feladataik megoldásához. A diákok nemzeti és nemzetközi szerkesztőségeket alakítanak a rendelkezésükre álló videostúdióban (a Szent László Gimnázium kihelyezett stúdiója). Feladatuk többek közt egy 30 perces közös híradó elkészítése a következő fejezetekkel:

- "SzemTanú" történelmi híradó a XIV. századból (a feladat megoldásához minták a SzemTanú TV honlapján találhatók); a híradónak egy királyi sajtótájékoztatót is tartalmaznia kell!;
- sporthírek;
- interjú Göncz Árpád volt köztársasági elnökkel és Kovács Kálmán miniszter úrral;
- közös PR-anyag készítése az EU más nemzetiségű fiataljai számára a Visegrádi Négyek országairól.

A játékokról, a találkozó egyes programjairól az [origo] élő szélessávú videoközvetítést ad, április 7-én 9 órától 14 óráig, az esti órákban pedig napi hírösszefoglalókkal jelentkezik a szerkesztőség.

Az élő közvetítés itt tekinthető meg:

Szélessávú változat
Modemes változat