Vágólapra másolva!
Egy mexikói orvos "véletlenül" megfosztotta péniszétől páciensét, aki csupán körülmetélés céljából ment a kórházba.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA tijuanai rendőrség letartóztatta dr. Francisco Javier Valentin y Ortizt, egy helyi állami klinika alkalmazottját.

Az orvost gondatlanságból elkövetett testi sértéssel és helytelen orvosi gyakorlat folytatásával vádolják, valamint azzal, hogy a műtétet az erre feljogosító orvosi végzettség nélkül végezte.

Az illetékesek szerint a letartóztatott orvos csak általános sebészi képesítéssel rendelkezett, ezért a szükséges urológusi bizonyítvány hiányában jogosulatlanul végzett hasonló műtéteket.

Mikor a szerencsétlenül járt páciens 2000 szeptemberében megérkezett a klinikára, csupán körül kívánta metéltetni magát. Az előbőr (fityma) eltávolítása helyett azonban amputáció várt rá.

A körülmetélés helyi érzéstelenítéssel végezhető egyszerű rutinműtét; a beteg általában röviddel az operáció után hazatérhet.

Forrás: ORIGOA beavatkozás időnként kockázatos lehet: túlzott vérzés léphet fel, előfordulhat, hogy túl sok vagy túl kevés bőrt távolítanak el, illetve járhat nem kívánatos esztétikai jellegű következményekkel is.

A teljes gyógyuláshoz a szexuális tevékenység 4-6 hetes szüneteltetésére van szükség.

Számos oka lehet annak, hogy felnőtt férfiak a körülmetélés mellett döntenek: kulturális és szociális tényezők, illetve orvosi indokok, mivel a beavatkozás csökkenti bizonyos fertőzések kockázatát.