A hazafias hangulat javítja a spermát

Vágólapra másolva!
Orosz kutatók szerint a pszichológiai állapot a spermiumtermelésre is hat.
Vágólapra másolva!

A spermatozoidák osztódása nem lehetséges hazafias érzés nélkül. Erre a következtetésre jutottak az oroszországi állami tudományos központ egészségügyi profilaxissal foglalkozó tudósai. Szerintük a hazafias érzések mellőzése végzetes hatással volt a moszkvai területen lakó férfiak spermatermelésére. Ez egy területi vezetés által szervezett kerekasztal-konferencián hangzott el. Az egyik legérdekesebb előadást Igor Gundarov, az orvostudományok doktora és a filozófia kandidátusa tartotta, aki igyekezett valamennyi résztvevőt meglepni a hazaszeretet és a herék funkciójának egyenes összefüggéseivel.

"A terület lakossága évente egy százalékkal csökken. A hazaszeretet hiánya odáig vezetett, hogy a moszkvai lakos nem érti, miért él. További tényezők a stressz és az igazságba vetett hit elvesztése. A stressz a családok széteséséhez vezet" - jelentette ki. "A pszichológiai állapot pszichoszomatikusan a spermiumtermelésre is hat. Ezt a mi tudományos központunk állapította meg" - fejtette ki az Izvesztyija újságnak.

Szavai szerint 1996-ban a moszkvai férfi egy milliliter spermájában 80 millió spermatozoida volt, most csak 10 milliót tartalmaz. A program megvalósítása elhatároztatott: a moszkvai terület vezetése 117 millió 600 ezer rubelt különített el rá, és 2005-ig kívánják folytatni.

(Forrás: lenta.ru)

Janik Leonárd