Így ünnepelte születésnapját a 82 éves Tordai Teri

Tordai Teri
Vágólapra másolva!
Tordai Teri december 28-án ünnepelte 82. születésnapját. A Kossuth-díjas színésznő elmondta, rettenetesen boldog, hiszen van egy lánya, három unokája és a mai napig azt csinálhatja, amit szeret.
Vágólapra másolva!

Tordai Teri elárulta, mi változott meg az elmúlt egy évben.

Én a születésnapomon is játszottam, ám ez nem okozott számomra problémát, épp ellenkezőleg: örömet érzek, amiért a mai napig boldogságot tudok adni a közönségemnek" – kezdte a Blikknek Tordai Teri, aki külön nem szokta a születésnapját megünnepelni.

Mikor nyolcvan lettem, megleptek az Újszínházban kollégák egy kis ünnepléssel, és idén is köszöntöttek sokan az anyaszínházamban, ami sokat jelent és hálás vagyok érte... Rengeteget olvasok és tanulok. És itt nem csupán a szerepeimre gondolok. Tavaly az unokáim megajándékoztak az internet megismerésével, úgyhogy most annak a használatát tanulom. Sokat jelent, hogy türelmesen segítenek nekem. Én pedig nem az a típusú nagymama vagyok, aki kioktatja őket. Ha lehet, akkor persze segítek, tanácsot adok nekik, de én inkább abban hiszek, hogy egy tapasztaltabb, korombeli embernek alkalmazkodnia kell a fiatalsághoz" – mondta a színésznő, akit sokan bántottak azért, mert fiatalkorában Nyugat-Európában vállalt felkéréseket.

"Semmit nem bántam meg, amit valaha tettem. Bántottak az öt év külföldi munka miatt, de amikor hazatértem harmincévesen, megfogadtam, hogy soha, senkit nem fogok támadni, mert nem lehet tudni, mit, miért csinált. Fontos minden tapasztalás, hiszen így váltam azzá, aki most vagyok. Jól érzem magam, a helyemen vagyok, csodás családom van, remek kollégáim és nagy ajándék, hogy a mai napig színpadon lehetek. Hálás vagyok, amiért hosszú utat jelölt ki nekem a Jóisten... Ha az embert a foglalkozása, a hivatása, az anyasága, a nagymamasága, a család összetartása ennyire leköti, akkor nincs miért bánkódnia. Boldog és tartalmas életem van, és remélem, ez még sokáig így is lesz."

Fotó: Mudra László - Origo