Meglepő fordulat: hazugsággal vádolják az operatőrét agyonlövő Alec Baldwint

Alec Baldwin
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
2021 októberében a Rust című film forgatásakor elsült Alec Baldwin kezében egy fegyver, melynek következtében meghalt a film operatőre. A színész emberölés gyanújával vádolják, azonban az ügyről újabb fejlemények derültek ki.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, a Rust című film egyik jelenetének felvételekor 2021 októberében Santa-Fében véletlenül éles lőszerrel leadott lövés következtében meghalt a film operatőre, Halyna Hutchins, valamint megsebesült a rendező, Joel Souza. Alec Baldwint megviselték a történtek, ráadásul pert indított ellene a halott operatőr családja is. Később egyezségre jutott a Hutchins család által indított perben, amelynek értelmében az operatőr férje beszáll a film elkészítésébe, amit a tragédia után le is forgattak.

Az új-mexikói állam ügyészei azt állítják, hogy Alec Baldwin hazudhatott a lövésről. Azzal érveltek, hogy szemtanúk beszámolója alapján a férfi figyelmetlen volt a lőfegyver-kiképzés közben, gyakran ordibált és káromkodott, így nem lehet véletlen, hogy az ő kezében sült el a fegyver. 

Egyáltalán nem tudott uralkodni saját érzelmein, és nem törődött azzal, hogy viselkedése hogyan hat a körülötte lévőkre.

Pontosan az ilyen magatartások miatt történnek a balesetek" - olvasható a dokumentumban.

A júliusban kezdődő tárgyalás előtt Baldwin január 31-én ártatlannak vallotta magát a vádpontokban. Ha elítélik, akkor akár 18 hónapig terjedő börtönbüntetést is kaphat. Állítása szerint nem húzta meg a ravaszt, azonban az ügyészség által beadott dokumentumban több kijelentése ellentmondásokba ütközik. Az ügyészek számtalan hazugságot és manipulációt tapasztaltak a védelem részéről.

A sztár védőügyvédje felszólította a bírót, hogy utasítsa el az esküdtszék vádemelését. Azzal vádolják ugyanis őket, hogy tisztességtelenül jártak el egy ügyben, ami elterelte a figyelmet a bizonyítékokról és a tanúkról, így Joel Souza rendező döntő vallomása is elmaradt.

Az indítvány azt is állítja, hogy az esküdtszék pontatlan és egyoldalú tanúvallomást kapott a halálos lövöldözésről.

Az esküdtszék nemrég elítélte gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában Hannah Gutierrez-Reed fegyvermestert. Gondatlanságból elkövetett emberölésért 18 hónapig terjedő börtönbüntetés és 5000 dollár pénzbüntetés is kiszabható rá - számolt be a fejleményekről a The Guardian. 

Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester, letartóztatás
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images