Itt a nagy Megasztár-nosztalgia - mutatjuk az időutazást - videók

Rúzsa Magdi, Megasztár
Rúzsa Magdi, Megasztár
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Kétségkívül a Megasztár a hazai tévézés elmúlt évtizedeinek legfontosabb zenei tehetségkutatója, amely kikerülhetetlen és kihagyhatatlan volt: az élő adások után erről beszéltek az emberek a munkahelyen, boltban, iskolában. Milliók látták, milliók szerették és értékelték, a megasztárosok országos turnéi pedig sportcsarnokokat töltöttek meg. Az ősszel visszatérő show olyan előadókat adott az országnak, mint Tóth Vera, Oláh Ibolya, Caramel, Tóth Gabi, Rúzsa Magdi, Király Viktor, Radics Gigi, Tolvai Reni.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, 2024 őszén visszatér a Megasztár, amely túlzás nélkül megváltoztatta a magyar zenei piacot. Csak az első évad, 2003-ban olyan előadókat tett ismertté, mint a nyertes Tóth Vera, a másodiknak befutó, azóta A Dalt viszont megnyerő Oláh Ibolya, Gáspár Laci, Dér Heni, Galambos Dorina - ők mind azóta is a popzenei pályán vannak. A második évadot nyerte az addig teljesen ismeretlen, azóta igen sikeres Caramel a szintén aktív Palcsó Tamás előtt, akkor lett ismert Tóth Gabi, aki harmadik lett.  

Tóth Vera, az első évad győztese
Megasztár, Tóth Vera
Fotó: TV2
Tóth Gabi először a tévében
Megasztár, Tóth Gabi
Fotó: TV2

Tóth Vera és Tóth Gabi együtt a színpadon:

Molnár Ferenc Caramel és Gáspár Laci húsz éve, együtt a színpadon:

A harmadik évadban nem volt kérdés, annyira meggyőző volt Rúzsa Magdi, hogy egyáltalán nem túlzás rajt-cél győzelemről beszélni az esetében. Novák Péter - akkori zsűritag - bevallotta, hogy Rúzsa Magdi első előadása volt számára az egész, több hónapig futó műsor legemlékezetesebb pillanata. "Miután elénekelte a dalát, kiment, a zsűritársaimmal pedig némán meredtünk egymásra. Mindannyian éreztük, hogy vége a versenynek, pedig még el sem kezdődött” - emlékezett. Abban az évadban még olyanok versenyeztek, mint Varga Ferenc, Póka Angéla, Szabó Eszter, Polgár Odett, Puskás Peti vagy Heincz Gábor Biga. 

Megasztár 3 - Csillagokat látsz:

Király Viktor - Rúzsa Magdi: You Are So Beautiful:

A negyedik évadot 2008-ban Király Viktor nyerte, ő is rendszeresen koncertezik máig, sokáig jutott az amerikai The Voice-ban is. 2010 volt, amikor nyert és itthon is ismert lett a nagyváradi Tolvai Reni, ő azóta is sikeres, akárcsak az abban a szériában másodiknak befutó Kökény Attila. Abban az évadban sokan drukkoltak a teljesen más világot képviselő, a mezőnynél 20-30 évvel idősebb Szíj Melindának is. 

Ahogy a harmadik, a hatodik Megasztár-évad is egyértelműnek tűnt az első pár adástól kezdve, akkor bukkant fel a semmiből a még gyerek Radics Gigi, aki magasan a mezőny fölé nőtt. Igazi ellenfele a döntőben sem volt, Talán Attila valószínűleg maga sem hitte, hogy nyerhet. Nagy Adri abban az évadban élő döntőkben szerepelt és máig feltűnik a képernyőn.  

Radics Gigi az országos ismertség előtt:

“Amióta csatlakoztam a TV2-höz öt évvel ezelőtt, azóta az volt az álmom, hogy visszahozzuk a csatorna legemblematikusabb énekes tehetségkutató műsorát, a Megasztárt. Egy egész magyar nemzedék nőtt fel ezen a produkción, tele fantasztikus tehetségekkel és érzelmekkel. Hála a csapatunknak, most ez az álom valóra válik. Alig várom! – mondta Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója. 

A cikk folytatódik, lapozzon!