Nagy Feró a kilépések után döntött a Beatrice sorsáról

NAGY Feró Campus fesztivál Debrecen
Debrecen, 2023. július 20. Nagy Feró a Nagy Feró és a Beatrice együttes koncertjén a debreceni Campus Fesztivál nyitónapján, 2023. július 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A fia és a kollégája távozása után a zenekart sem akarta tovább működtetni - de meggondolta magát. 
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, nemrég ketten is távoztak a Beatricéből, amely évtizedek óta a frontember-énekes Nagy Feróhoz köthető. A banda ennek ellenére nem áll le, sőt, új album készül.

Nagy Feró a Beatrice együttes koncertjén Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Csak egy napig tartott a szomorkodásom. A fél zenekar lelépett, de felpörögtek az események. Túl kell lépnem ezen, ezért úgy döntöttem, hogy csinálok egy lemezt. Három nóta el is készült, teljesen oda vagyok érte. Fiatal emberekkel kezdtem el szövetkezni, felrázták a fáradt, öreg szívemet.

és reményeim szerint február végén, március elején meg tud jelenni. Fel kell vennem a tempót a srácokkal, pedig még a fiam és a kollégám távozása után a zenekart sem akartam tovább működtetni" - nyilatkozta.

78 éves, de jól érzi magát. "Mindig mondom, hogy a fokhagyma és pálinka a titok. Ilyenkor azt mondják rám, azért mondom ezt, mert alkoholista vagyok. Hát, ez sem igaz! Van, hogy két hónapig egy kortyot sem iszom. Rá is szoktak csodálkozni, amikor visszautasítom az italt, és egyből azt kérdezgetik, mi a bajom.

És nagyon is jól! Öregesen vagyok, ebben a korban mindig van valami baja az embernek. Hol ez, hol az fáj, van, hogy prüszkölünk, vagy folyik az orrunk, igen, de mindenkinek üzenem: hozzá lehet szokni. Úgy kell élni, mintha semmi bajod nem lenne, én nem foglalkozom vele" – mondta Nagy Feró a Borsnak.