Kulisszatitkokat árult el a Tündérkert forgatókönyvírója

A Tündérkert című szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat hivatalos plakátja.
A Tündérkert című szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat hivatalos plakátja.
Vágólapra másolva!
Egy jó sorozathoz érzelmileg tud kapcsolódni a néző – vallja a Tündérkert forgatókönyvírója. Horváth András Dezső az M2 Petőfi TV FRISS című műsorában avatta be az „írói szoba" titkaiba a nézőket. A szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat premierje október 13-án 21 órakor lesz a Dunán.
Vágólapra másolva!

Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készült filmsorozat dupla epizóddal mutatkozik be október 13-án, pénteken 21 órakor, és utána heti rendszerességgel látható azonos időpontban a Dunán. A különleges látványvilágú nyolcrészes sorozat a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Megafilm Service és az MTVA koprodukciójában készült.

A Tündérkert hivatalos plakátja Forrás: Tündérkert

A forgatókönyvek végleges verziójának írója, Horváth András Dezső az M2 Petőfi TV FRISS című műsorának vendégeként munkájának kulisszatitkairól beszélt. Elmondta, a gigantikus, izgalmas cselekményű Móricz-mű gazdag, ám régies nyelvezete okozott számukra némi fejtörést. A korhűségre törekedtek, de úgy, hogy a régies szavak használata mégse csorbítsa a nézői élményt. Úgy gondolja, egy történelmi sorozat nem attól jó, hogy dokumentumfilm-szerűen bemutatja az adott kort, hanem hogy megtalálja azokat az érzelmi támpontokat, amelyekhez a néző tud kapcsolódni.

Az volt a feladat az írói szobában és később, amikor már egyedül dolgoztam a szöveggel, hogy megtaláljam és kihangsúlyozzam ezeket az erős érzelmeket, úgy hogy a néző tudjon vele azonosulni. Az a jó sorozat, amelyhez érzelmileg tudunk kapcsolódni."

Horváth András Dezső ellátogatott a forgatásra is, és élvezettel nézte, ahogy a profi csapat az íróasztalon megálmodott dialógusokat életre kelti.

Mint minden forgatáson, a Tündérkert estében is születtek bakik, ezek szintén megtekinthetők a teljes beszélgetéssel együtt az M2 Petőfi TV online oldalán.